Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faizsiz Taşıt Finansmanında Vade Sayısı Düşürüldü: Krediler Kısıldı

Bankalar 13 Tem 2022 23:15 1
Faizsiz Taşıt Finansmanında Vade Sayısı Düşürüldü: Krediler Kısıldı

Taşıt finansman şirketleri krediyi neredeyse durdurdu.

Gazeteci Emre Özpeynirci yaptığı son dakika açıklamasında taşıt sektöründe yaşananları aktardı ve taşıt finansman şirketlerinin kredileri iyice kıstığını söyledi. 

Otomobil sektörü ile ilgili son gelişmeleri, kulis bilgilerini ve haberleri aktarması ile bilinen Emre Özpeynirci sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklamasında bulundu. Taşıt finansman şirketleri tarafından verilen kredilere değinen Özpeynirci, bu kredilerin oldukça azaltıldığını, neredeyse durma noktasına geldiğini söyledi. Özpeynirci, "Taşıt finansman şirketleri kredi vermeyi neredeyse durdurdu." dedi.

12 AY VADE

Özpeynirci açıklamasının devamında ise verilen kredilerin genellikle 12 ay vade ile verildiğini, en fazla 24 ay vade ile kredinin kullandırıldığını söyleyerek, "Az sayıda müşteriye ortalamada 12 ay vade yapılırken, maksimum vade ise 24 ay." dedi.

AYLIK KAR ORANI YÜZDE 4

Söz konusu kredide aylık kar oranı bankalardan yüksek olduğunu, aylık yüzde 4 seviyesinde faiz uygulamasının yapıldığını söyleyen Özpeynirci, bankaların faizlerinin biraz daha düşük olduğunu söyledi ve "Aylık faizleri de %4’ün üstünde. Bankalarda ise faiz kısmen daha düşük görünse de onların da kredi iştahı yok." dedi. 

Not: Katılım bankaları kredilerde faiz uygulaması yapmıyor. Bunun yerine kar payı adı altında ödeme alınıyor. Devlet tarafından faizsiz finansman olarak tanımlanıyor.

İşte o açıklama:

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Katılım da aynı, bir şeyin adını değiştirince o şey farklı olmuyor. İkisi de haram
;