Passat Yanında Vasat Kalır: VolksWagen Phaeton D2'yi İlk Defa Gösterdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Passat Yanında Vasat Kalır: VolksWagen Phaeton D2'yi İlk Defa Gösterdi

Volkswagen , piyasaya sürmediği Phaeton D2'yi ilk defa tanıttı. Görünümü ve özellikleri ile büyüleyen aracın neden çıkmadığı da açıklandı.

Taşıt 8 Tem 2022 16:12 1
Passat Yanında Vasat Kalır: VolksWagen Phaeton D2'yi İlk Defa Gösterdi

Piyasaya çıksa Passat'ı vasat hale getirecek Volkswagen'in Phaeton adlı aracın görüntüsü geldi.

Dünya otomotiv sektörünün önde gelen kuruluşlarından Almanya merkezli Volkswagen grubu, Phaeton adını verdiği lüks sedan aracını 2016 ıylında yenileme kararı aldığını açıklamış, bunun üzerine başlatılan çalışmalarda bir prototip de üretilmişti. 

Çalışabilir bir prototip üretiminin ardından bundna vazgeçilmiş ve araç tanıtımı bile yapılmamıştı. Bunun nedeni ve araç hakkında detaylar belli oldu. 

2002 senesinde ilk olarak çıkarılan Bolkswagen'in Phaeton adlı sedan modeli , lükssever zengin müşteriler için tasarlanan bir modeldi. Fakat çıktığı ilk zamanlarda beklenen ilgiyi görmeyen araç, daha sonra sadece belirli pazarlarda satışa sunuldu. 

NEDEN ÜRETİMDEN VAZGEÇİLDİĞİ AÇIKLANDI

O yıllarda yaşananlardan sonra Phaeton için ilk somut adım 2016 yılında atıldı ve aracın çalşan bir prototipi bile yapıldı. Lüks görüntüsü ile adeta büyüleyen araç Phaeton D2 olarak isimlendirilmiş, ancak daha sonra proje iptal edilerek araç üretilmemişti. 

Üretimden vazgeçilmesinin nedeni ise şirketin elektrik dönüşümü stratejisine geçmesi oldu. 

Phaeton'un Özellikleri Büyüledi

5,06 metre uzunluğunda ve 1.90 metre genişliğinde olan araç , 1.45 metre yükseklikle üretilmişti. Araç , tamamen bir makam aracı olarka üretilmişti.

Ön ızgarası oldukça şık görüntüsü ile dikkatleri çekerken özel fark yapısıyla da dikkatleri üzerine topluyor. Aracın arka tarafına baktığımızda aracın kendisine has bir şeklinin ve çizgilerinin olduğu görüldü. 

İÇ KISMI DA BÜYÜLÜYOR

İç kısmına baktığımızda dışarıdan görülen mükemmelliğin içeride de olduğu görülüyor. Dört renkli salon olarak tanımlanan otomobilin içerisinde birinci sınıf malzeme kullanılmış. Öyle ki bazı kaplamalar 30 katmanlı olarak yapılmış.

Otomobilde kullanılan özel klima ise cereyanda kalmanızı engelleyecek şekilde yapılmış.

MOTOR GÜCÜ OLDUKÇA YÜKSEK OLACAKTI

Sadece özellikleri ve tasarımı ile değil motor yapısı ile de dikkat çeken aracın motoru oldukça güçlü yapılmıştı. İki benzinli motor ya da TDO dizel motor tercih edebiliyorlardı.

414 beygir gücü ile üretilen araç, eğer üretilip gelseydi ülkemizdeki muadillerinin en popüleri haline gelirdi.

Sizce nasıl? Üretilse ve satılsa nasıl olurdu?  Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Finans7.com  |Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Passat hassas noktamız. Geleneklere bağlı kalalım