Devlet, 2 ve 4 Yıllık Üniversite Mezunlarına 1 Yıl Geri Ödemesiz 350 Bin TL Verecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Devlet, 2 ve 4 Yıllık Üniversite Mezunlarına 1 Yıl Geri Ödemesiz 350 Bin TL Verecek

Lisans ve ön lisans mezunu gençlere devlet bankası , iş kurmaları için 350 bin lira 12 ay geri ödemesiz kredi veriyor. Rekor başvuru geldi.

Bankalar 21 Mayıs 2022 19:53 20
Devlet, 2 ve 4 Yıllık Üniversite Mezunlarına 1 Yıl Geri Ödemesiz 350 Bin TL Verecek

2 ve 4 yıllık üniversite mezunlarına 12 ay geri ödemesiz krediye rekor başvuru.

Kamu bankası Halk Bank'tan bir son dakika açıklaması yapıldı ve 2 ile 4 yıllık mezunlara 12 ay geri ödemesiz kredi verileceği , gençlerin bu paralara iş kuracaklarına yer verildi. 

BAKAN AÇIKLAMIŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir açıklama yapmış ve lisans ile ön lisans mezunu olan gençlere , iş kurma kredisinin verileceğini söyledi. Halkbank resmi sayfasından konu ile ilgili yapılan açıklamada rekor başvuru yapıldığına yer verildi. 

350 BİN TL KREDİ VERİLECEK

Halk Bank tarafından yapılan açıklamada kredi limitinin 350 bin TL olduğuna yer verilirken söz konusu kredinin gençlere yönelik başlatıldığı, gençlere kullandırılacağına yer verildi. 35 yaşını aşmamış olan girişimcilere yönelik yapılacak 350 bin TL'lik 12 ay geri ödemesiz kredide gençlerin yüksekokul ya da fakültelerden mezun olması şartı aranacak. 

HUKUK BİTİRENE OFİS, MÜHENDİSLİK BİTİRENE İŞYERİ, ÇOCUK GELİŞİMİ BİTİRENE KREŞ, İİBF BİTİRENE İŞYERİ AÇMAK İÇİN...

Halkbank açıklamasında "eczacılık fakültesini bitiren yeni mezun bir eczacının eczane, hukuk fakültesini bitiren yeni mezun bir avukatın hukuk bürosu, diş hekimliği fakültesini bitiren yeni mezun bir diş doktorunun muayenehane, anaokulu öğretmenliği mezununun anaokulu, mimarlık fakültesi mezununun mimarlık bürosu açmak istemesi gibi." dedi. Buna göre mühendislik bitiren ve kendi işyerini açmak isteyenlere , çocuk gelişimi bitiren ve kreş açmak isteyenlere , muhasebe, ekonometri, maliye, iktisat bitirenlere kendi bürosunu açması için 350 bin liraya kadar kredi destek ödemesi yapılacak. 

GERİ ÖDEME 60 AYDA

Banka , krediyi 60 ay vade ile verecek. "Kredi Türü ve Vadesi: Aylık eşit taksitli işletme kredisi şeklinde azami 12 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere toplam azami 60 ay vade uygulanabilecektir."

BAŞVURU NASIL OLACAK?

Söz konusu krediye başvuru yapmak isteyen gençlerin öncelikle projesini hazırlaması gerekmektedir. Hazırlayacağınız projede ne iş yapacağınızı , iş için planlarınızı, gelir ve giderlerinizi, ayrıntılı şekilde tüm planlarınızı hazırlamanız gerekmektedir. Projenizi hazırladıktan sonra sunum dosyası ile Halk Bank'a müracaat etmeniz gerekmektedir. 

Başvuru yaptıktan sonra banka, projenizi inceleyecek ve değerlendirmeye tabi tutacak. Yapılacak değerlendirme sonucunda banka kişiye olumlu ya da olumsuz şekilde geri dönüş sağlayacak. 

SİZ NE İŞ YAPACAKSINIZ?

Peki siz ne iş yapmayı düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz. 

FAİZSİZ KREDİ

Yakın zamanda yeni desteklerin geleceği açıklandı. Destek başvurusu başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

YURT  DIŞINA ÇOK SAYIDA PERSONEL ALINACAK

Yurt dışında çalıştırmak üzere çok sayıda personel alımı yapılacağı açıklandı. Almanya, ABD, Finlandiya, İsviçre gibi ülkelere yapılan personel alımlarının detayları şu şekilde:

Almanya'ya çok sayıda personel alıyor. İlanlar için TIKLAYIN

ABD'ye 123 bin lira maaşla personel alımı detayları için TIKLAYIN

İsviçre 'ye ayda 62 bin lira maaşla personel alınıyor. Detaylar için TIKLAYIN

Finlandiya'ya 64 bin TL maaşla personel alınıyor. Detaylar için TIKLAYIN

Yorumlar (20)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gerçek mi bu haber
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ne zaman son tarih bilen var mı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Üniversite mezunları 35 e kadar zaten memur olmanın yolunu arıyor. 35 ten sonra onlara kredi verip bi kapı açacağınızı tamamen kapatıyorsunuz. Haklarımız haram olsun...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Niçin 35 yaş 🤔 35 yaş üstü üni. Mezunları işsiz tayfasina/ameleliğe devam 😤
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Niçin 35 yaş 🤔 35 yaş üstü üni. Mezunları işsiz tayfasina/ameleliğe devam 😤