Almanya, Bu Kadrolara 47 Bin TL Maaşla Çok Sayıda Personel Alımı Yapacağını Duyurdu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya, Bu Kadrolara 47 Bin TL Maaşla Çok Sayıda Personel Alımı Yapacağını Duyurdu

Almanya , farklı kadrolarda çok sayıda işçi eksiği olduğunu, binlerce personel alımı yapılacağını kamuoyuna duyurdu.

Kamu 17 Nisan 2022 20:36 52
Almanya, Bu Kadrolara 47 Bin TL Maaşla Çok Sayıda Personel Alımı Yapacağını Duyurdu

Almanya 'ya farklı kadrolarda çalıştırmak üzere çok sayıda personel alımı yapıldığı açıklandı.


Pandeminin son dönemlerine gelinmesi ile birlikte tüm dünyada kısıtlamalar kaldırılmaya başlandı. Kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte tüm mekanlar açılmaya başlandı. Uzun süredir kısıtlamaların yürürlükte olduğu Almanya'da da kısıtlamalar kaldırıldı ve tüm mekanlar tam zamanlı olarak hizmet vermeye başladı. Bununla birlikte ülkede personel eksiğinin hissedilmeye başlandı ve yurt dışı da dahil olmak üzere personel alımlarının yapılmaya başlandığına yer verildi. Almanya 'da işsizlik şimdi yüzde 3 seviyesinde.


PERSONEL ALIMLARI BAŞLADI

Almanya , farklı ülkelerden personel alımları yapacağını duyururken en fazla kadro eksiğinin sağlık personeli ve yuva öğretmeni kadrolarında olduğu görüldü. Bu kadrolara yapılan personel alımları için adayların gerekli bölümlerden mezun olması, bu alanlarda sertifikası olması ya da bu alanlarda alacağı eğitim sonrası işe başlayacak yetkinliği olması şartları aranmaktadır. Bu kadroların yanı sıra hasta bakıcı, hizmet sektöründe garson, kurye, temizlik personeli, güvenlik görevlisi ile diğer pozisyonlarda personel alımı sayısı yüz binleri geçti.


ACİL İHTİYAÇLAR VAR

Almanya 'da şirketler tarafından yapılan açıklamada personel eksikliğinin acil seviyede olduğu ve personel alımlarının bir an önce yapılacağına yer verildi. Alman Şirketler Grubu tarafından yapılan açıklamada alımların ilgili şirketler aracılığıyla yapılacağına yer verildi.


EN AZ 3 BİN EURO MAAŞ

Yayımlanan ilanlara baktığımızda adaylara en az 3 bin dolar civarında maaş verileceğine yer verildi. Gastronomi çalışanları ile ilgili çalışmalar yapan Dehoga Derneği personel eksiklerinin çok olduğunu, garson bulmakta dahi sıkıntı çektiklerini söyledi. Ülkedeki restoranların yüzde 80'inde personel eksiği olduğu açıklandı. Deneyimli garsonların 3 bin Euro 'dan başlayarak 4 bin Euro'ya kadar maaşla çalıştığı bildirildi.


PERSONEL ALIMI YAPILAN KADROLAR

Yayınlanan personel alımı ilanlarına baktığımızda aşağıdaki pozisyonlara personel alımı yapıldığı görüldü:


  • Yuva öğretmeni,
  • Hasta bakıcı,
  • Hemşire,
  • Su tesisatçısı,
  • TIR şoförü,
  • Garson
  • Hizmet sektörüne 


Söz konusu personel alımlarına başvurular , Almanya'ya işçi gönderen şirketler aracılığıyla yapılıyor.


Almanya'ya işçi olarak gitmek istiyorsanız öncelikle vize başvurusu yapmak gerekmektedir. Vize başvurusunda yabancı dil bilisi ve mesleki bilgilerinizi belge ile kanıtlamanız sizin avantajınıza olacaktır. İşçi alımı başvurusu için vize başvurusu yapacak olanlar işçi alım yasası kapsamında vize başvuru yapacaktır. Vize başvurunuz kabul edildiğinde Almanya'ya gidebileceksiniz. Almanya'da belirli bir süre çalıştıktan sonra vatandaşlık işlemleri için başvuru yapılabiliyor.


DİĞER ÜLKELERE YAPILAN İŞÇİ ALIMLARI

Almanya'nın yanı sıra diğer ülkelere de personel alımları yapılıyor. Amerika Birleşik Devletleri ile İsviçre'ye yüksek maaşlı personel alımları yapılıyor. İşte o ilanlar.


ABD'ye 123 bin lira maaşla personel alımı detayları için TIKLAYIN

İsviçre 'ye ayda 62 bin lira maaşla personel alınıyor. Detaylar için TIKLAYIN

Yurt dışı personel alımlarından bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (52)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
Su tesisatı fayans Çatı ustasıyım
Ziyaretçi 14 Ay Önce
ağır vasıta soforum
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Oksijenli kesim ustası, Oto Boya Ustası, Kaynak ustası, ve aynı Zamanda ızgara kebap ve döner ustasıyım.. ilgililere duyurulur...
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Oksijenli kesim ustası, Kaynak ustası, ve aynı Zamanda ızgara kebap ve döner ustasıyım.. ilgililere duyurulur...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
scaffoolder iskeleciyim Lutfen ihtiyacım var ilgilenirseniz sevinirim