ABD'ye, Ayda 123 Bin Lira Maaşla Personel Alımı Yapıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ABD'ye, Ayda 123 Bin Lira Maaşla Personel Alımı Yapıyor

ABD merkezli şirket, yılda 100 bin dolar maaşa çalışacak personel alımı yaptığını kamuoyuna açıkladı. İşte başvuru detayları.

Dünya 10 Nisan 2022 20:20 44
ABD'ye, Ayda 123 Bin Lira Maaşla Personel Alımı Yapıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nden son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre e Ticaret zinciri Walmart, yeni personel alımı yapacağını ve alacağı şoförlere yılda 100 bin dolar maaş vereceğini duyurdu.


Dünyanın en büyük e ticaret şirketlerinden biri olan Walmart adlı işyeri, yeni işe başlayacak kamyon şoförlerine vereceği maaşa zam yaptığını söyledi. Açıklamaya bakacak olursak yeni işe alınacak personellere ayda 8 bin 333 dolar maaş vereceğini ve bu şekilde bu personellere yılda 100 bin dolar , TL karşılığı ile şimdinin dolar kuru ile 1 milyon 576 bin lira ödeme yapacağını duyurdu. Aylık maaşın TL karşılığı ise 123 bin lira olarak karşımıza çıkıyor.


Koronavirüs pandemisinin başlamasından bu yana tüm dünya ülkelerinde birçok sektör sekteye uğradı. Ancak bazı sektörler ise pandemi döneminde şaha kalktı. Bu sektörlerin başında ise e ticaret sektörü geliyor. Bu süreçte karlarının üzerine kar katan ve oldukça büyüyen e ticaret siteleri dünyanın dört bir yanına hizmet vermeye başladı. Bunlardan biri de ABD'li e ticaret devi Walmart oldu.


Şirketin büyümesi ile birlikte yeni personel ihtiyacı da çoğaldı. Kalifiye personel ihtiyacının artması sonrası şirket, yurt dışından personel alımları için ilanlar yayınladı. E Ticaret sektöründe en önemli kalem ise ulaşım. Sipariş edilen ürünün en hızlı ve güvenilir şekilde müşteriye teslim edilmesi gerekmektedir. Bu da iyi şoförlerden ve yüksek ulaşım ağından, çok personelden geçiyor. Bu bağlamda Walmart, çok sayıda yeni kamyon şoförü alımı yapacağını kamuoyu ile paylaştı.


Edinilen bilgilere göre şirketin 2021 yılı içerisinde 4 bin 500 yeni şoför alımı yaptığı ve bu personel alımının rekor olduğu öğrenildi. 4500 personel alımı ile şoför sayısını toplamda 12 bine çıkaran şirket, bu sene artan personel açığı ve artan iş yükü nedeniyle yeni şoför alımları yapacağını duyurdu. Şirket sözcüsü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, müşterilerinden tüm zamanların en yüksek talebinin geldiğini, bunu karşılamak için maaş arttırdıklarını ve yeni personel alımı yapmaya devam edeceklerini söyledi.


Başvuruların https://careers.walmart.com/ sayfası üzerinden alındığı bildirildi. Şoför kadrosunun yanı sıra birçok pozisyona personel alımlarının yapıldığı görüldü.


Yurt dışı personel alımlarından bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


Almanya'ya işçi alımı yapılıyor. Başvuru bilgileri için TIKLAYIN


Yorumlar (44)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 9 Ay Önce
Teknisyenim yurtdışı dan iş ariyorum e sınıfı ehliyetim var birden fazla meslek var 05325892493
Ziyaretçi 12 Ay Önce
İşçi B ehliyetim var yurt dışında iş arıyorum
Ziyaretçi 12 Ay Önce
İşçi B ehliyetim var
Ziyaretçi 12 Ay Önce
İşçi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Selam 10 yıldır otobüs şoför lüğü yapıyor ağır vasıta E sınıf ehliyetim var SRC belgesi piskoteknik pelgem vercut yurt dışında şoförlük arıyorum