Yurt Dışında Çalışmak İsteyenler: İsviçre En Az 62 Bin TL Maaşla 85 Bin Personel İşçi Alımı Yapıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yurt Dışında Çalışmak İsteyenler: İsviçre En Az 62 Bin TL Maaşla 85 Bin Personel İşçi Alımı Yapıyor

İsviçre'de çalıştırmak üzere 85 binden fazla personel alımı yapıldığına yer verildi. Ayda en az 62 bin lira maaşla yapılan alımın detayları yazımızda.

Dünya 13 Nisan 2022 11:46 27
Yurt Dışında Çalışmak İsteyenler: İsviçre En Az 62 Bin TL Maaşla 85 Bin Personel İşçi Alımı Yapıyor

İsviçre'de çalışacak Türk personel alımları yapılıyor.


Son dönemlerde yurt dışına çıkmak isteyen, yurt dışında iş bulup hayatını kurmak isteyen kişi sayısında oldukça bir artış var. Son dönemlerde ekonomide yaşanan sıkıntıların bir sonucu olan bu durum sonrası vatandaşlar, yurt dışına nasıl çıkabileceklerini, yurt dışında iş imkanlarının nasıl olduğunu, personel alımlarının hangi ülkelere yapıldığını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda İsviçre'nin yaptığı personel alımına ilişkin son bilgileri paylaştık.


BİRÇOK POZİSYONDA ÇALIŞACAK PERSONEL YOK

Ülkenin önde gelen firmaları tarafından yapılan açıklamada uzman personeller, bilgisayar uzmanları, mühendis kadrosunda, doktor kadrosunda, sağlık personeli ve işçi kadrolarında, otelcilik ve catering sektörlerinde çalıştırmak için personel ihtiyacı olduğuna yer verildi. Kalifiye ve vasıfsız personel sıkıntısının çekildiği ülkede personel alımlarının şirketler üzerinden yapıldığına yer verildi.


Ülkenin en çok kapatmakta zorlandığı kadro doktor kadrosu olarak açıklandı. Bir türlü bu kadroya personel alımını tam yapamayan İsviçre, şimdi de yaşlı nüfusun bakımı için hemşire, sağlık personeli ve yardımcısı sağlık personeli ile işçi sıkıntısı yaşamaya başladı


100 BİN PERSONEL ALINIYOR

Konu ile ilgili yapılan açıklamada 15 bin sağlık personeli ve işçi alımı yapılacağına yer verilirken otelcilik ve catering sektöründe de 85 personel eksiği olduğuna yer verildi. Toplamda 100 bin personel eksiğinin olduğu ülkede yurt dışından gelecek personellerin de işe alındığı öğrenildi.


UKRAYNA 'DAN GÖÇMENLER GELDİ AMA AÇIĞI KAPATMADI

Son günlerde Ukrayna'dan gelen göçmenlerin 15 bin kişilik açığı kapatamadığına yer verilirken şimdi toplamda 85 bin personel alımı yapıldığına yer verildi. Bu şekilde devam etmesi durumunda yıl sonuna kadar personel açığının 365 bin seviyesine kadar yükselebileceğine yer verildi.


Başta sağlık ve otelcilik ile catering sektörleri olmak üzere personel açığının kapatılması için yurt dışından personel alımları yapılıyor. Bunun için işçi arayan DynaJobs gibi ya da iş bulma kurumu olan Adecco gibi yetkili yerlere başvurup önce uygun işi bulmak ve kabul almak gerekmektedir. Kabul çıkması sonrası İsviçre'nin daveti ile çalışma vizesi almak için aşağıdaki şartlar gerekecektir:


  • Belirli bir seviyede dil bilgisi varsa,
  • İsviçre’de devlet yardımı ya da herhangi bir şekilde sosyal yardıma muhtaç olunmayacağı kanıtlandıysa,
  • İkamet edilecek bir ev bulunmuşsa


Yurt dışı personel alımlarından bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


İSVİÇRE'DE ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

İsviçre'de dünyanın en yüksek asgari ücreti var. 2020 yılında yapılan referandum ile saatlik asgari ücret 23 İsviçre Frangına, Aylık asgari ücret ise 4 bin İsviçre Frangına çıkarıldı. Buna göre saatlik ücret 360 TL, aylık ücret ise 62 bin 600 TL yapıyor.


1 İsviçre Frangı şu sıralar 15.65 TL.


ABD'ye 123 bin lira maaşla personel alımı detayları için TIKLAYIN


Almanya'ya işçi alımı yapılıyor. Başvuru bilgileri için TIKLAYIN


Yorumlar (27)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
Başvuru nasıl yapılıyor
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Nerden başvuracagizzzz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Klima ve kombi petek ustasıyım. Nasıl baş vurabiliriz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl gideceğim ben İsviçre keşke bunun haberini yapsanız...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kimya teknikeriyim CNC operatoru belgem var satış danışmanlığı yaptım uzun süre