Finlandiya'ya 64 Bin TL Maaşla 30 Bin Vasıflı Vasıfsız İşçi Alımı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Finlandiya'ya 64 Bin TL Maaşla 30 Bin Vasıflı Vasıfsız İşçi Alımı

Yurt dışında çalışmak isteyenlere iyi haber geldi. Edinilen bilgilere göre Finlandiya'ya 30 bin personel ve işçi alımı yapılıyor.

Dünya 21 Nisan 2022 16:23 20
Finlandiya'ya 64 Bin TL Maaşla 30 Bin Vasıflı Vasıfsız İşçi Alımı

Finlandiya'ya 64 bin lira maaşla personel alınıyor. Peki Finlandiya'ya nasıl giderim?


Pandemi sonrası hemen hemen tüm Avrupa ülkelerinde personel eksiği ciddi seviyelere ulaştı. Toplamda 5 milyon 531 binlik nüfusa sahip olan ülkede işsizlik rakamları son verilere yüzde yüzde 6,7. Bu rakama baktığımızda Finlandiya'da 185 bin civarında işsiz vatandaş olduğu görülüyor. İşsiz sayısının az olması , bu işsiz vatandaşların devletten maaş alması, personel eksiğinin artmasına neden oldu. Edinilen son bilgilere göre 30 bine yakın personel eksiği olduğu, özellikle hizmet ile sağlık sektöründe çalışacak kalifiye ve vasıfsız eleman sıkıntısının olduğu bildiriliyor.


Avrupa'da , yurt dışında çalışmak isteyen vatandaşlar ise yurt dışına nasıl gideceğini internet üzerinden araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda yurt dışına yapılan personel alımlarından Finlandiya'ya yapılan personel alımına değindik.


FİNLANDİYA NEREDE?

Finlandiya'nın haritadaki yeri şu şekilde:


EN ÇOK PERSONEL EKSİĞİ OLAN KADROLAR

En çok personel alımı yapılan pozisyonlara baktığımızda hemşire, hasta bakım personeli, temizlik personeli, işçi kadrolarına çok sayıda personel alımı yapılacağı, hizmet sektöründe de ciddi personel sıkıntısı olduğu , bu nedenle personel alımlarının hızlandırıldığı öğrenildi.


FİNLANDİYA'YA NASIL GİDERİM?

Bu haberler sonrası Türkiye'deki işsiz vatandaşlar, yurt dışına nasıl gideceğini araştırmaya başladı. Öncelikle gitmeniz için vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Vize alıp Finlandiya'ya giden ve burada bir iş bulan adaylar, daha sonra Finlandiya'ya çalışma vizesi için başvurusunu yapar ve oturma izni alır. Eskiden olduğu gibi oturma izni alıp sonra iş bulma dönemi çok zor. Finlandiya'ya gidip bir iş bulduğunuzda oturma izni ile yaşama izni almak oldukça kolaylaşıyor.


Bunun yanı sıra yurt dışına personel alımı için aracılık eden şirketlere başvuru yaparak işçi alımlarına müracaat etmelisiniz.


FİNLANDİYA'DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Son rakamlara göre baktığımızda Finlandiya'da asgari ücret, haftalık tam saat çalışan biri için 2 bin 168 Euro. Bu ücret en düşük işçi ücreti ve haftada 40 saat çalışan bir personele veriliyor.




ASGARİ ÜCRETTEN FAZLA MAAŞ VERİLİYOR

Asgari ücret ülkemizde işçiye verilecek maaş olarak algılanmaktadır. Ancak bu ücret işçiye verilebilecek en düşük maaş olarak belirlenir. Finlandiya'da gelen işçilere 3 ile 4 bin Euro maaş veriliyor. Şimdiki kura göre hesaplama yaptığımızda işçilere 50 ile 64 bin TL arasında maaş verilmektedir.


DİĞER ÜLKELERE İŞÇİ ALIMI

Finlandiya'nın yanı sıra ABD ile diğer Avrupa ülkelerine de personel ve işçi alımları yapılıyor. Personel eksiğinin çok olduğu ülkelere yapılan alımlar devam ediyor. Diğer ülkelere yapılan işçi alımları şu şekilde:


Almanya'ya çok sayıda personel alıyor. İlanlar için TIKLAYIN

ABD'ye 123 bin lira maaşla personel alımı detayları için TIKLAYIN

İsviçre 'ye ayda 62 bin lira maaşla personel alınıyor. Detaylar için TIKLAYIN



Yorumlar (20)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
Bizde çiftçi vehasta bakıcısı olarak gelebilirim Hasta bakici belgem vardır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
sselam yaklaşık 10 yıldır otobüs şoför lüğü yapıyor E sınıf ehliyetim var SRC 2 ve piskoteknik pelgem var şoförlük işi arıyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
profesyonel erkek kuaförüyüm.kalfalık,ustalık ve usta eğiticilik belgem var.nasil başvuru yapabilirim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hasta bakım personeliyim sertifikamda var
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl Baş Vurabilirim