LGS Matematik Soruları ve Cevapları: Nasıldı , İşte Sınav Yorumları Puan Hesaplama Formülü ve Sonuç Tarihi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

LGS Matematik Soruları ve Cevapları: Nasıldı , İşte Sınav Yorumları Puan Hesaplama Formülü ve Sonuç Tarihi

2022 LGS sona erdi. Sınavın sona ermesinin ardından öğrenciler, Matematik testinde sorulan soruları ve cevaplarını araştırmaya başladı.

Eğitim 5 Haz 2022 13:04 0
LGS Matematik Soruları ve Cevapları: Nasıldı , İşte Sınav Yorumları Puan Hesaplama Formülü ve Sonuç Tarihi

2022 LGS Matematik soruları cevapları? Sınav nasıldı?

2022 yılı Liselere Giriş Sınavı sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafındna 81 şehirde sınavın yapılmasının ardından az önce sınav sona erdi ve öğrenciler sınav merkezlerinden çıkmaya başladı. Sınavdan çıkan öğrenciler, ailelerine sarıldıktan sonra ilk iş olarak hemen kitaplarını ve telefonlarını alarak sınavda sorulan soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Sınavdan sonra en çok merak edilen konu ise Matematik testinde çıkan soruların cevapları oldu. Öğrencileri en zorlayan testlerden biri olan Matematikten çıkanlar , testte çıkan soruların cevaplarını araştırmaya başladı.

TÜRKÇE VE MATEMATİK BİRİNCİ SIRADA

20'şer sorunun sorulduğu Türkçe ve MAtematik testleri, puan hesaplamasında 4 kat sayı ile en önemli iki ders olarak öne çıkıyor. 

MATEMATİK SINAVI NASILDI?

LGS'de matematik testi birçok öğrenciyi zorladı. Sınavdan çıkan öğrencilerle yaptığımız röportajda öğrenciler, sınavın biraz zorlayıcı olduğunu söyledi. Sizce sınav nasıldı? Matematikte aklınıza takılan soruları aşağıdaki yorum kısmından yazabilir, diğer öğrencilerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

PUAN HESAPLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan tabloya göre puan hesaplama formülü şu şekilde:

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2022 yılı Liselere Giriş Sınavı kılavuzuna baktığımızda sınav sonuçlarının 30 Haziran 2022 günü açıklanacağı görüldü. Sınav sonuçları açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç