LGS İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Din Kültürü Soruları Cevapları: Nasıldı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

LGS İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Din Kültürü Soruları Cevapları: Nasıldı?

2022 yılı LGS sona erdi. Sınav sona erdikten sonra öğrenciler , İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü testlerinden sorulan soruların cevaplarını araştırmaya başladı.

Eğitim 5 Haz 2022 13:05 0
LGS İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Din Kültürü Soruları Cevapları: Nasıldı?

LGS İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü soruları cevapları yorumları.

2022 LGS sınavları sona erdi. Yüz binlerce öğrencinin katılımı ile düzenlenen liselere giriş sınavından sonra ermesinin ardından öğrenciler, sınavda çıkan İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi ile Din Külütrü testlerindeki soruları ve bu soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Genellikle bilgi sorularının sorulduğu bu testlerde öğrenciler, bazı sorularda zorlandıklarını , ancak genellikle sorularda zorlanmadıklarını söyledi. 

SORU SAYISI

Liselere Giriş Sınavında öğrencilere İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testinden toplamda 10 soru soruldu. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden ise öğrencilere 10 soru soruldu. 

AĞIRLIKLARI

Bu iki testin puan hesaplamadaki ağırlıklarına baktığımızda ikisinin de ağırlık katsayısının 1 olduğu görüldü.

NASILDI?

LGS İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden çıkan soruların cevaplarını araştıran öğrenciler bu haberde. Aşağıdaki yorum kısmından merak ettiğiniz soruları yazarak diğer öğrencilerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

PUAN HESAPLAMA

Testlerde yapılan netlere göre puan hesaplaması şu şekilde yapılmaktadır:

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 yılı Liselere Giriş Sınavı sonuçlar 30 Haziran 2022 günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. MEB tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Merkezî Sınav sonuçları 30 Haziran 2022 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir"  ifadelerine yer verildi. Sonuçlar açıklandığında, soru cevap kitapçığı yayınlandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç