KYK Kredilerinde 2 Formül Açıklandı: Yeni Kredi Alacak Öğrencileri de İlgilendiriyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK Kredilerinde 2 Formül Açıklandı: Yeni Kredi Alacak Öğrencileri de İlgilendiriyor

KYK kredi borçlarına düzenleme için iki formül masada. Söz konusu formüller, bundan sonra KYK kredisi alacakları da ilgilendiriyor.

Kredi 4 Ağu 2022 09:07 0
KYK Kredilerinde 2 Formül Açıklandı: Yeni Kredi Alacak Öğrencileri de İlgilendiriyor

KYK borçlarına ilişkin iki seçenek masada gündeme geldi.

Yükseköğretim KYK borçları için geçen haftalarda müjde açıklanırken faizlerin silinmesi düzenlemesi için meclisin açılması bekleniyor. Ekim ayında meclisin açılması ile birlikte söz konusu düzenleme gündeme gelecek ve meclise gelecek KYK kredi borçları kanun teklifi ile çözüme kavuşturulacak. Düzenleme ile kredi borçlarındna faiz alınmayacak sadece öğrenciler, ana para borçlarını geri ödeyecek. 

Bu düzenleme açıklamasının ardındna harekete geçen bürokratlar ve AK Partili Milletvekilleri, söz konusu düzenleme üzerinde çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda AK Partili isimler, iki çözüm önerisi üzerinde durmaya başladı. 

Hürriyet Gazetesi'nden Ebru Karatosun bugün kaleme aldığı yazısında bu konuna iki formülün masada olduğunu söyledi. İlk formülde faizlerin tek seferliğine silinmesi yerine bundan sonra verilecek KYK kredilerinin tamamında hiç faiz alınmaması, sadece verilen ana paranın geri ödenmesi seçeneği var.

Diğer seçeneğe baktığımızda ise bundan sonra kredi alacak öğrenciler için yüzde 5 ya da yüzde 10'luk yıllık bir faiz uygulanması ve geri ödemelerin buna göre yapılması planı var.

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde devam eden çalışmaların Eylül ayında netleşmesi bekleniyor. Gelecek ay netleşecek söz konusu düzenlemenin meclis açılınca meclise sunulması ve yürürlüğe girmesi bekleniyor.

FAİZLER NE ZAMAN SİLİNECEK?

KYK kredilerindeki faizler, düzenleme Ekim ayında meclise gelip meclisten geçtikten sonra, Resmi Gazete'de yayımlanmasına müteakip silinecek. Şimdi sadece açıklama geldi. Yasa yürürlüğe girmeden faizler silinemez.

Faizlerin silinmesi için Ekim ayını bekleyeceksiniz.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç