Bitcoin, Dogecoin ve Ethereum Grafiklerini Nasıl Okumalıyız? Önümüzdeki Günlerde Nasıl Bir Yol İzleyecekler?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bitcoin, Dogecoin ve Ethereum Grafiklerini Nasıl Okumalıyız? Önümüzdeki Günlerde Nasıl Bir Yol İzleyecekler?

Bitcoin düşüş hızını yavaşlatır mı? Dogecoin hangi kilit destek seviyesinde? Ethereum yükselecek mi? Grafikleri nasıl okumalıyız?

Kripto Paralar 26 Eylül 2021 11:38 0
Bitcoin, Dogecoin ve Ethereum Grafiklerini Nasıl Okumalıyız? Önümüzdeki Günlerde Nasıl Bir Yol İzleyecekler?

Son yıllarda dış ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de kripto varlıklara ilgi artarak ilerliyor. Pandemi süresince ilginin giderek artması ülkemizde neredeyse her yaştan yatırımcıyı kripto piyasasına ilgi duyar hale getirdi. Bizlerde bu yatırımları daha dikkatli yapmanız ve verilen grafikleri nasıl değerlendirmeliyiz diyerek sade bir dil ile BİTCOİN , DOGECOİN ve ETHEREUM un nasıl bir yol izleyeceğini grafik ve piyasa dengesi gözeterek sizler için yorumladık.


Bitcoin, Dogecoin ve Ethereum günlük grafiklerinde bir iç çubuk kalıpları geliştirdi. Bu iç çubuk kalıpları konsolidasyon dönemini yani borcun vadesini öteleme dönemini gösteriyor. Bu iç çubuklar genellikle mevcut ilgi yönünde bir devam hareketi izler. Bir iç çubuk modeli dört veya daha fazla saatlik zaman dilimlerinde daha fazla geçerliliğe sahiptir. Kalıp en az iki çubuktan oluşmalıdır. Bunlardan ilki ana çubuk ve ardından ana çubuğun menzili içinde olmak zorunda olan bir veya daha fazla iç çubuktur. Ana çubuktan sonraki menzil içindeki her çubuğa iç çubuk adı verilir.


Peki bu çubuklar bize neyi ifade eder ? Hangi çubuk daha değerlidir?

Aslında bu sorunun cevabı kolay verilebilir. İkili veya üçlü bir iç çubuk, tek bir iç çubuğa göre daha güçlü olması muhtemeldir. Bir iç çubuk formasyonunun kırılmasından sonra, yatırımcılar formasyonun tanındığının bir göstergesi olarak yüksek hacmi izlemek isterler.


Boğa tüccarları, yükseliş trendinde olan piyasalarda iç çubuk kalıpları aramaya başlarlar. Bazıları formasyonun kırılmasından önce iç çubukta pozisyonunu belirlerken, bazı tüccarlar ise kırılmadan sonra pozisyon alacaklardır. Kırılmadan sonra pozisyon alan tüccarlar Agresif tüccarlardır.



Ayı tüccarları ise düşüş trendinde olan piyasalarda bir iç çubuk ararlar. Ayılarda boğalar gibi kırılmadan önce veya sonra pozisyon alabilirler. Burada düşen piyasada tüccarlar için dikkat edilmesi gereken ana çubuğun en yüksek aralığıdır. Eğer hisse senedi ana çubuğun en yüksek aralığının üzerine çıkarsa grafik geçersiz olur.


Bütün Bu Dengeler ve Koşullar Göz Önüne Alındığında Bitcoin, Dogecoin ve Ethereum Nasıl Bir Yol İzler ?


BİTCOİN, günlük grafiklere bakıldığında 42 bin dolar civarı ile destek seviyesinin hemen üstünde bir iç çubuk yazdırdı. Geçen hafta büyük bir düşüş trendi içinde kısa bir yükseliş trendinde işlem gördü. Bitcoin piyasaya güven vermek ve bu düşüşün kalıcı olmadığını göstermek için 55 bin dolar barajını aşıp daha yüksek rakamlara ulaşmak zorunda kalacak.


DOGECOİN, 0,197 dolarlık kilit destek seviyesinin üzerinde durmasına rağmen dik bir düşüş trendinde işlem görüyor. Cumartesi günü grafiğe bakıldığında iç çubuk konsolidasyonu yani bir öteleme dönemini gösteriyor. Eğer Dogecoin bu kilit desteği de kaybederse yine bir düşüş gerçekleştirecektir.


ETHEREUM, Dogecoin gibi o da cumartesi günü iç çubuğuna bakıldığında bir düşüş eğiliminde olduğu görünüyor. Bu yüzden Ethereum, Bitcoin gibi yükseliş trendine geçmeye çalışacak. Ancak bunun onayı için 3182 doların üzerine çıkması lazım. Eğer 3182 doların üzerine çıkamazsa cumartesi günü iç çubuğa göre daha da büyük bir düşüş olacağını söyleyebiliriz.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç