İçişleri Bakanlığı 1608 personel alımı başvuru sonuçları ve KPSS taban puanları ne zaman açıklanacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İçişleri Bakanlığı 1608 personel alımı başvuru sonuçları ve KPSS taban puanları ne zaman açıklanacak?

İçişleri Bakanlığı 1608 sözleşmeli personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlara nasıl ulaşırım?

İçişleri Bakanlığı 1608 personel alımı başvuru sonuçları ve KPSS taban puanları ne zaman açıklanacak?

İçişleri Bakanlığı 1608 personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? KPSS taban puanı kaç olacak 2024?

İçişleri Bakanlığı 112 acil çağrı merkezleri ve nüfus müdürlükleri bünyesinde istihdam etmek üzere 1608 sözleşmeli 4B kamu personel alımı başvurusu sona erdi. Başvurunun sona ermesinden sonra adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı.

Bakanlık tarafından yapılan personel alımı başvuru sonuçlarına ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Adaylar sınav sürecine ait durum bilgilerini (4 katı aday arasına girip/giremediği, başvurusunun kabul edilip edilmediği, sözlü sınav yeri/ tarihi/ saati bilgilerini, sözlü sınava katılım durum bilgisini, sözlü sınav puanını, asıl/yedek bilgisini) e-Devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığı ile açılan uygulamadaki “Başvurularım” sekmesinden takip edebileceklerdir. Ayrıca sınav sonuçları ile ilgili adaylara herhangi bir yazılı bildirim yapılmayacaktır.

“İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığı ile açılan uygulamadaki “Başvurularım” sekmesinden durum bilgisinin ve duyuruların takip edilmemesi nedeniyle oluşabilecek hak kayıplarından adayların kendileri sorumlu olacaktır. Sınav süreci ile ilgili gerek duyulması halinde İçişleri Bakanlığının resmi internet adresinin “Duyurular” kısmından adayları bilgilendirme amacı ile duyuru yapılabilecektir.

Başvurular tamamlandıktan sonra ilan edilen pozisyon ünvan sayısının 4 katı arasına giren adayların başvuruları, modülde yer alan başvuru belgeleri üzerinden ilgili sınav komisyonlarınca kontrol edilecektir. Bu nedenle adayların başvuru yaparken, başvurusunu modüle kaydettiklerinden ve kaydettikleri bilgiler ile sisteme yükledikleri evrakların doğruluğundan emin olmaları gerekmektedir. Yapılan inceleme sonucunda başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilen adayların başvuruları reddedilerek  SMS ile ilgili adaylara bildirim yapılacaktır. Bu nedenle başvuru esnasında adayların kendilerine ait cep telefon numaralarını modüle doğru olarak giriş yapmaları önem arz etmektedir.

İlgili pozisyon ünvanı ve yer için 4 katı sıralamasına giren son aday ile aynı puana sahip diğer adaylarında başvuruları değerlendirilmeye alınacaktır. Bu durumda olan adaylar alfabetik soyadı sıralamasına tabi tutulacaktır"

SONUÇLAR VE KPSS TABAN PUANLARI

Sonuçların açıklanacağı tarih henüz belli değil. Ancak beklentilerimize göre sonuçların Mayıs ortasında açıklanması ve mülakatların Mayıs sonunda başlaması bekleniyor. Sonuçlardan bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç