Google'ın 2024 ilk çeyrek geliri açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Google'ın 2024 ilk çeyrek geliri açıklandı

Google'ın 2024 yılı ilk çeyreğinde kazandığı toplam para belli oldu. 80 milyarı geçen gelirle şirket rekor kırmaya devam ediyor.

Finans Magazin 26 Nisan 2024 0
Google'ın 2024 ilk çeyrek geliri açıklandı

Google 2024'ün ilk 3 ayında büyük para kazandı. Kazanılan paranın artmasındaki en büyük nedenlerden biri, yapay zekanın daha çok benimsenmesi ve kullanılması oldu.

Dünyanın en büyük arama motoru olan, hemen hemen herkesin kullandığı ve birçok farklı platformda karşımıza çıkan Google, 2024 yılı ilk çeyrek karını açıkladı. Gelen son dakika bilgilerine göre Amerika merkezli teknoloji devi Google'ın çatı çirketi Alphabet, bugün düzenlenen toplantıda detayları aktardı.

Yapılan açıklamaya baktığımızda şirketin gelirleri, elde ettiği kar beklentilerin üzerinde oldu. Bunda en önemli etki ise yapay zekanın benimsenmesi.

Google'dan yapılan son dakika açıklamasında yılın ilk çeyreğinde reklam gelirlerinin yüzde 13 arttığı ve 61.7 milyar dolar seviyesine çıktığı bildirildi. Bunun yanı sıra şirket, Google Cloud gelirlerinde de yüzde 28'lik bir patlama yaşadığını bildirdi. Bunun nedeni ise üretken yapay zeka araçlarının Google Cloud aracılığıyla kullanıcılara sunuluyor olmasıydı.

ŞİRKET 3 AYDA 80 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

Diğer yan gelirlerin de eklenmesi ile birlikte Google, ilk çeyrekte 80.54 milyar dolarlık bir gelir elde ettiğini duyurdu.

HARCAMALAR DA ARTTI AMA...

Google'ın çatı şirketi Alphabet, sermaye harcamalarının da yükseldiğini söyledi. Bu açıklamaya göre sermaye harcamaları son çeyrekte yıllık bazda yüzde 91 arttı ve 12 milyar doların üzerine çıktı.Ancak firma, bu sene kar marjının ciddi şekilde artması beklentisi nedeniyle harcamaların artmasından korkmuyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç