Bir Değişiklik Daha: Bekçi Alımı Yazılı Sınavı Zorlaştırıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir Değişiklik Daha: Bekçi Alımı Yazılı Sınavı Zorlaştırıldı

2022 yılı bekçi alımı yazılı sınavı daha da zorlaştırıldı. Yapılan 3 değişiklik ile daha az aday yazılı sınavı geçebilecek.

Eğitim 15 Mayıs 2022 13:52 8
Bir Değişiklik Daha: Bekçi Alımı Yazılı Sınavı Zorlaştırıldı

Bekçi alımında yazılı sınav zorlaştırıldı.

2022 yılı 1. dönem bekçi alımı başvuruları 13 Mayıs günü sona erdi. Başvuruların sona ermesinden sonra yazılı sınav duyurusu geldi. Yayımlanan yazılı sınav duyurusuna baktığımızda bekçilik sınavında 3 değişiklik ile sınavın önceki sınavlara göre biraz  zorlaştırıldığı , daha az adayın yazılı sınavı geçebilmesi için düzenleme yapıldığı görüldü. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda bekçi alımında son bilgilere yer verdik.

BEKÇİLİK YAZILI SINAVI

2022 yılı bekçilik yazılı sınavı 17 Temmuz 2022 Pazar günü yapılacak. Saat 10.00'da yapılacak yazılı sınavda adaylara 100 soru sorulacak. Soruların derslere göre dağılımı şu şekilde:

Sınav Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas şehirlerinde yapılacak. Her aday , kendisine en yakın şehirde sınava girecek. Sınav giriş yerleri ise 8 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.

BEKÇİ ALIMINDA BİR DEĞİŞİKLİK DAHA: SINAV ZORLAŞTI

Daha önce bekçi alımı yazılı sınavında adaylara sorulan sorular için 4 şık veriliyordu. Ancak bu sene yapılacak sınavda şık sayısı 5'e çıkarıldı. Bununla birlikte adayların sınavdaki işi daha da zorlaştı.

Bunun yanı sıra 4 yanlış bir doğruyu götürecek. Bunun yanı sıra yazılı sınav sonucunda adaylar sıralamaya tabi tutulacak. Daha önce yoktu ama şimdi her il için yapılacak alım sayısının 10 katı kadar aday yazılı sınavı geçen en yüksek puanlılar arasından spor mülakatına çağrılacak. Yani 50 puan barajını geçen herkes mülakata alınmayacak. 50 puanı geçen adaylar sıralamaya tabi tutulacak ve 32 bin 500 kişi spor mülakatına çağrılacak. 

Bu nedenle baraj puanın 70'lere çıkması bekleniyor. Sizce bu iyi mi oldu kötü mü oldu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BEKÇİLİK SÜRECİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK, SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Bekçilik sınavına girecek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN 

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
YERİNDE BİR KARAR. HER ÖNÜNE GELEN GİRMEMELİ.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence gayet Güzel olmuş kaliteli adamlar girsin 3 yanlış 1 doğruyu götürsün zaten sınav önlisans kpss zorluğunda şuanda girenler yarısı kalacak
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Polis sınavınamı giriyoruz bu zorluk ne bence hic adil değil az zorlastirmisiniz biraz daha zorlaştıran ki kimse kazanmasın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesinlikle kabul edilemez.Yanlis doğruyu götürmemeli.Şiklar tekrar 4 de düşürülmeli.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Öncekilere verilen hak bize de verilsin neden zorlaştırıyor lar biz kazanmayalim diye mi zaten kazandırmazsiniz