İşte Bekçilerin Çalışma Saatleri ve Lise, Ön Lisans, Lisans Mezunu Bekçi Maaşları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İşte Bekçilerin Çalışma Saatleri ve Lise, Ön Lisans, Lisans Mezunu Bekçi Maaşları

2022 yılında bekçiler ne kadar maaş alıyor? Bekçilerin çalışma saatleri nedir? Lise mezunu bekçi, ön lisans, lisans mezunu bekçi ne kadar maaş alır?

Çalışma Hayatı 23 Nisan 2022 19:38 4
İşte Bekçilerin Çalışma Saatleri ve Lise, Ön Lisans, Lisans Mezunu Bekçi Maaşları

Bekçilerin çalışma saatleri nedir? Bekçilerin 2022 yılı maaşları ne kadar? 

 

2022 yılı bekçi alımı ilanı yayımlandı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda en az lise mezunları arasından Türkiye geneline 3 bin 250 bekçi alımı yapılacğına yer verildi. Bekçi alımı ilanının yayımlanmasının ardından bekçi olmak isteyen on binlerce aday , bekçilik çalışma saatlerini , bekçilerin maaşlarını araştırmaya başaldı. Peki 2022 yılında bir bekçi kaç lira maaş almaktadır? Lise mezunu bekçiler ne kadar maaş almaktadır? Ön lisans mezunu bekçiler ne kadar maaş almaktadır? Lisans mezunu olup bekçi olan adaylar 2022 yılında ne kadar maaş almaktadır? İşte soruların cevapları.

 

BEKÇİ ALIMI DUYURUSU: ŞARTLAR NELER?

2022 yılı bekçi alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanda en az lise mezunları arasındand 3 bin 250 bekçi alımı yapılacağına yer verildi. Türkiye geneli yapılacak bekçi alımı için başvuruların önümüzdeki günlerde alınacağı, kılavuzun yayımlanacağına yer verildi. Söz konusu ilanın başvuru şartlarına gitmek için lütfen TIKLAYIN

 

BEKÇİ ÇALIŞMA SAATLERİ

Bekçiler Türkiye genelinde bulundukları şehirde çalışmaktadır. İkamet şartı ile yapılan bekçi alımında adaylar mahallelerinde toplu şekilde dolaşır ve herhangi bir şüpheli durumda hemen müdahale eder ve asayişi sağlar. Bekçiler genellikle 12 saat çalışır. Bekçilerin büyük çoğunluğu 12 saat civarında ve gece çalışmakta. İstanbul'da bekçilerin 19:00-07:00 saatleri arasında çalıştığı ve 12/36 çalışma sistemi uygulandığı öğrenildi. Ancak son genelge ile EG personellerinin 12 saat çalışmasının önüne geçileceği 8/24 çalışma düzenine geçileceği öğrenildi. Ancak bekçiler için yeni çalışma saati olup olmayacağı henüz belli değil. Önümüzdeki günlerde değişikliğin yapılması bekleniyor. Diğer illerde bekçiler akşam 22.00 ile sabah 06.00 arasında çalışmaktadır. 

 

LİSE MEZUNU BEKÇİ MAAŞI NE KADAR?

EGM bünyesinde çalışan lise mezunu bekçiler 6 bin 500 lira civarında ödeme alıyor. 

 

ÖN LİSANS MEZUNU BEKÇİ NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Ön lisans mezunu bekçiler 6 bin 700 lira civarında maaş almaktadır. 

 

LİSANS MEZUNU BEKÇİ NE KADAR MAAŞ ALIR?

Üniversite mezunu bekçi maaşı 2022 yılında 7 bin TL civarında almaktadır. 

 

Bekçiler maaşlarının az olduğunu, arttırılmasını istiyor. Sizce maaş ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Bekçi alımı ilanı başvuru ekranı başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Minimum 10.000 bin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Minimumm 10.000 bin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
15 bin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
8 bin