Beklenen Zam Açıklandı: Memur ve Emekli Maaşlarına Enflasyon Farkı Zammı Belli Oluyor Temmuz 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Beklenen Zam Açıklandı: Memur ve Emekli Maaşlarına Enflasyon Farkı Zammı Belli Oluyor Temmuz 2022

Kamu personelleri ve emeklilerin maaş zamlarında geri sayımda son günlere girildi. Enflasyon farkına saatler kala beklenti açıklandı.

Çalışma Hayatı 2 Tem 2022 20:16 0
Beklenen Zam Açıklandı: Memur ve Emekli Maaşlarına Enflasyon Farkı Zammı Belli Oluyor Temmuz 2022

Ek bütçeye göre enflasyon beklentisi ve memur ile emekli maaş zammı.

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasına saatler kaldı. Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından en merak edilen konu olan memur ve emekli maaşı zamları belli oluyor. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü saat 10.00'da açıklama gelecek ve enflasyon rakamları belli olacak. Enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte kamu personellerine ve emeklilere yapılacak maaş zammı da belli olacak. Zamma kısa süre kala tahminler, beklentiler açıklanmaya başladı. Enflasyonaçıklandığında , memur ve emekli maaş zamları belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YÜZDE 40'IN ÜZERİNDE ZAM GELECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün asgari ücret zammını açıklarken memur maaş zammına değindi ve "Çalışanları sadece enflasyona ezdirmemekle kalmayıp hayat pahalılığı karşısında daha güçlü şekilde desteklemektir. Yılbaşında maaşlara çok ciddi artışlar yaptık. Asgari ücret tespit komisyonunun çabaları ile yüzde 50 gibi tarihi bir artışı gerçekleştirdik. Tabi asgari ücreti yükseltirken tüm yükü işverenin üzerine yıkmadık. Devlet olarak çok ciddi bir fedakarlıkta bulunarak tüm maaşların asgari ücret kadar vergisinden vazgeçtik. Ancak enflasyon kamburunun bu artışların bir süre sonra yetersiz kalmasına sebep oldu. Bunun üzerine arkadaşlarımızdan gereken hazırlıkları yapmasını istedim. Kamu çalışanlarımızın ve tüm emeklilerimizin maaşına yüzde 40'tan fazla zam zaten yapılacak." ifadelerini kullandı.

NE KADAR ZAM GELECEK?

Ek bütçeye göre beklenen Haziran ayı enflasyonu yüzde 4 civarında. Bu enflasyonla birlikte memur ve emekliler için enflasyon zammı yüzde 41.06 seviyesinde gelmesi bekleniyor.

EK 300 LİRA ZAM GELDİ

Aralık ayında alınan kararda , tüm maaşlardan asgari ücret tutarına kadar olan kısımdan vergi alınmaması kararı alındı. Asgari ücretin zamlanması ile birlikte maaşların vergi alınmayacak kısımları da arttı ve memurlara şimdiden 300 ile 350 lira arası zam yapılmış oldu. Daha doğrusu alınan verginin bir kısmı artık alınamayacak ve bu vergi miktarı memurlara verilecek.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç