Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

WhatsApp'a yeni özellik: Ekran görüntüsü almak yasaklandı

WhatsApp'a yeni özellik: Ekran görüntüsü almak yasaklandı

WhatsApp'a yeni özellik geldi.

WhatsApp kullananları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada WhatsApp Andoid sürümüne yeni bir özellik geldiği, güncellemenin iOS'a gelmesi ile iPhone modellerde de yeni özelliğin kullanıma sunulacağı öğrenildi.

Gelen düzenleme ile ekli kişilerin prifil fotoğraflarının ekran görüntülerinin alınması engellenecek. Gelen bu özellik ile birlikte bağlantıların profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü almak istediğinizde bir hata mesajı ile karşılaşıyorsunuz.

ÇIKAN UYARI MESAJI

Yapılan ilk testlerde bir kişinin WhatsApp üzerinden profiline girip profil fotoğrafını açıp ekran görüntüsü almaya çalıştığınızda "Bu uygulama ekran görüntüsü almaya izin vermez" şeklinde uyarı mesajı çıkıyor. Bu uyarı ekranının bile ekran görüntüsü alınamıyor. Söz konusu özellik bugünden itibaren Andoid yazılımlı cihazlarda kullanıma sunulurken iOS modellere yakın zamanda geleceği öğrenildi.

TAM EKRAN YAPMADAN DENEYİNCE DE OLMUYOR

Peki profil fotoğrafını tam ekran yapmadan ekran görüntüsü alsak nasıl 0olur? Derseniz... Buna da izin verilmiyor. Yani telefondan hiçbir şekilde profil fotoğrafının ekran görüntüsünü alamıyorsunuz.

iOS işletim sistemi cihazlarda profil fotoğrafının ekran görüntüsünü almaya çalıştığımızda bu işlemin şimdilik yapılabildiği görülüyor.

Bu yolla WhatsApp, kullanıcıların fotoğraflarının yayılmasını, sahte hesaplar açılmasının önüne geçmeyi planlıyor. 

Daha fazla gizlilik isteyen kullanıcılar, Ayarlardan Gizlilik sekmesine giderek Profil Fotoğrafı kısmından dhaa fazla kısıtlama getirebilirsiniz.

Sizce yeni özellik nasıl? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak kadın erkek diğer takipçilerimizle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;