Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kabine sonrası Erdoğan'dan 2024 yılı öğretmen atama açıklaması

Kabine sonrası Erdoğan'dan 2024 yılı öğretmen atama açıklaması

Kabine sonrası kaç öğretmen ataması yapılacağı yine açıklanmadı. Peki kaç öğretmen alımı yapılacak? Kadro branş dağılımı açıklandı mı? Atamalar ne zaman? Mülakat olacak mı? İşte gelen son dakiak açıklaması.

Kabine toplantısından sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmen atamaları hakkında beklenen açıklamayı yaptı ama kaç öğretmen ataması yapılacağını yine açıklamadı. Atamalar yarın açıklanacak.

Öğretmenler mülakatsız 68 bin öğretmen alımı beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugünkü kabine toplantısında ekonomi dış politika yanında eğitim ve müfredat konusunu da değerlendirdik.

Bakanlığın öneriye açtığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, inşaallah evlatlarımızı geleceğe daha iyi hazırlayacak. Tek tipçi, yasakçı, formatlayıcı, katı ideolojik eğitim anlayışı yerine sorgulayan, sanata bilime edebiyata spora önem veren iyi bireylerin yetiştirilmesi hedefiyle zaman zaman güncellenmemiz ihtiyaçtır. Türkiye Yüzyılı maarif modelinin eğitim sistemimizi yükselteceğine inanıyuruz.

Bugün ayrıca atama bekleyen öğretmen adaylarımızın durumunu da mütalaa ettik. Bakanlarımız ve ekonomi kurmaylarımıza son bir kez daha görüşecek. Ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımını ve takvim ile süreci paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammül yok. Rabbim yar ve yardımcımız olsun"

YİNE ERTELENDİ: YARIN AÇIKLANACAK

Normalde bugün açıklanacaktı. Ancak Erdoğan Milli Eğitim ile Maliye Bakanlığı arasında bir görüşme daha olacağını söyledi.

Bu açıklamaya göre baktığımızda hala atama sayısının belirlenmediği, MEB'in fazla atama için bastırdığı görülüyor. Kulisler 22-25 bin civarında atama olacağını söylüyor. Sizce kaç atama olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

10 BİNDİ, BAKAN BASTIRDI

Türkiye Gazetesi Eğitim Yazarı Mahmut Özay yaptığı son dakika açıklamasında Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kısıtlı bütçe kapsamında en fazla 10 bin atamaya izin verdiğini, ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzun süredir atama sayısını artırmaya çalıştığını, bu nedenle atama sürecinin bu kadar geçe kaldığını ve ancak bu seviyede atama geldiğini söyledi.

BRANŞ DAĞILIMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözleşmeli öğretmenlik kadro branş dağılımı yarın MEB tarafından açıklanacak. Branş kadro dağılımı açıklandığında bildirimle haberdar olmak için sayfamızı takipte kalın ve mobil UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 13 Gün Önce
Allah rızası için memur öğretmenlere de kontenjan ayırın
Ziyaretçi 13 Gün Önce
5000 tanesini memur öğretmenlere ayırın lütfen
;