Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekliler, öğretmen atamaları, ekonomi... Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine kararlarını açıklıyor 6 Mayıs 2024

Son Dakika 6 Mayıs 2024 20:43 3
Emekliler, öğretmen atamaları, ekonomi... Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine kararlarını açıklıyor 6 Mayıs 2024

Son dakika haberler... Kabine kararları 6 Mayıs 2024.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi ve kabineden sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları duyurdu. Kabinenin gündeminde kaç öğretmen ataması olacağı, öğretmen alımının ne zaman yapılacağı, enflasyon verilerine göre değerlendirme ve maaş zamları bulunuyordu.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları ve 6 Mayıs kabine toplantısı kararları:

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirme azmiyle yurt içinde ve yurt dışında canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Bu sabah millî savaş uçağımız Kaan ikinci defa gökyüzüyle buluştu. Yılbaşından beri iki kez milletimizin göğsünü kabartan TUSAŞ'ı ve Savunma Sanayii Başkanlığımızı tebrik ediyorum. Gaziantep'te meydana gelen minibüs kazasında vefat eden 9 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Özellikle dış politikada seçimler nedeniyle ertelediğimiz ziyaretlere ve kabullere ağırlık verdik. Savunma sanayi ve güvenlik iş birliği alanlarında farklı bir ivme yakaladık. Türkiye, Afrika'daki kardeşlerine en güçlü destek veren ülkedir. Eğitim ve kültür alanında da kıtayla iş birliğimizi geliştiriyoruz.

Sosyal medyada körüklenen ırkçılığın asla iyi niyetli olmadığı açıktır.

Girişimci esnafı, çiftçiyi, Türk ekonomisine katkı veren herkesi düşmanlaştıran, herkese sladıran bu başı bozuk gruh, maşa olarak kullanılıyor. Son dönemde tekrar ayyuka çıkan Arapça alerjsinin arkasında da aynı şey var. Bunlar içindemi marazı ve nefreti sürekli birilerine yöneltiyor. Nefret suçları ile bundan sonra daha kararlı mücadele edeceğiz.

13 yıllık aradan sonra geniş bir heyetle gerçekleştirdğimiz Irak ziyaretimiz hem sonuçları hem mesajları açısından tarihi öneme sahiptir.

Özel sektör işçi bulamamaktan şikayetçi. 13. Çalışma Meclisi, sorunların tespiti ve çözüm yolları açısından oldukça faydalı oldu. Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısını geçirmek için adımlar atıyoruz. Enflasyonu tek haneye düşüreceğiz. Enflasyon geriledikçe milletimizin cebindeki poaranın satın alma gücü artacaktır. Bizim amacımız geçici rahatlamalarla sorunu ötelemek değil. 85 milyon için kalıcı refah sağlamak. Hedeflerimize ulaşmak için para, maliye ve gelirler politikamızı ahenk içinde yürütüyoruz.

Verimliliği artırmak ve ekonomiyi yükseltmek için yapısal reformlara hız kazandıracağız. 3 yıllık periyotta 300 milyar liralık yatırım taahhütlü avans kredisini faaliyete aldık.

Yıllık enflasyon yaz aylarından itibaren inşallah düşüşe geçecek. Fiyat balonu sönmeye başladı. Toparlanan büyüme sayesinde dış ticaret dengesi önemli ölçüde iyileşiyor. Altın ve enerji hariç cari denge 36 milyar fazla verdi. Turizmde 9 milyonu aşan ziyaretçi ile 9 milyar dolar turizm geliri elde ettik. 2024 yılı için hedefimizi 60 milyon turist, 60 milyar dolar gelir olarak belirlemiştik. İlk 3 aylık rakamlara baktığımızda hedefe doğru gittiğimizi ifade etmek isterim.

Orta vadeli programımız başarılı bir şekilde işliyor. Risk primimiz 700 baz puandan 290 baz puana geriledi. Kredi derecelendirme kuruluşları teker teker not artırımına gidiyor. Türkiye ekonomide belirlediği hedeflere daha çok üreterek, daha çok ihracat yaparak ulaşabilir.

Kamuda taşıt, binalar, yurt dışı seyahatler, seminerler, birçok konuda tasarruf kültürünü artıracağız.

Bugünkü kabine toplantısında ekonomi dış politika yanında eğitim ve müfredat konusunu da değerlendirdik.

Bakanlığın öneriye açtığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, inşaallah evlatlarımızı geleceğe daha iyi hazırlayacak. Tek tipçi, yasakçı, formatlayıcı, katı ideolojik eğitim anlayışı yerine sorgulayan, sanata bilime edebiyata spora önem veren iyi bireylerin yetiştirilmesi hedefiyle zaman zaman güncellenmemiz ihtiyaçtır. Türkiye Yüzyılı maarif modelinin eğitim sistemimizi yükselteceğine inanıyuruz.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 13 Gün Önce
İlk evi alacaklarada yardımcı olunursa daha iyi olur
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Typ kadro istiyoruz duyar mısınız lütfen artık sesimizi
Ziyaretçi 13 Gün Önce
desene yine bos konusmaya cikti .
;