Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Velileri İlgilendiren Haber: Okul Kantinlerinde Yeni Dönem Başlıyor!

Eğitim 4 Mart 2024 19:46 0
Velileri İlgilendiren Haber: Okul Kantinlerinde Yeni Dönem Başlıyor!

Öğrencilerin okullarda sağlıklı beslenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" adı altında bir uygulamaya geçildi. Söz konusu bu uygulama sayesinde öğrenciler artık kantinde zararlı yiyeceklerden kurtulup çorba ve meyve tüketen bilecekler. Öğrenciler için kantinlerde “çorba ve meyve günü” etkinliğe uygulanacak.

4 MART TARİHİNDE BAŞLADI

Sağlıklı bir okul hayatı için öğrencilerin sağlıklı yiyecekler tüketmesini hedefleyen "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" uygulaması ile öğrenciler artık belirli günlerde çorba ve meyve tüketilebilecek. Bu kapsamda ilk uygulamaya başlayan okullardan biri Ankara’daki Özbağı İlkokulu oldu. Bu ilkokulda öğrencilere mercimek çorbası ve mandalina dağıtımı yapıldı.

Uygulama kapsamında okulda açıklamalarda bulunan MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Koordinatörü Gülcan Kılınç, "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" programı ile öğrencilerin sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmelerini hedeflediklerini söyledi. Öte yandan “meyve günü” kapsamında öğrencilere hangi mevsimde hangi meyvelerin tüketilmesi gerektiğini öğrettiklerini, “çorba günü” kapsamında ise ambalajlı gıdaların yerine geleneksel türk mutfağının daha kıymetli olduğunu aktarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Programın başlatılması için 4 Mart Dünya Obezite Günü'nü seçtiklerini dile getiren Kılınç, "Bu etkinliklerle öğrencilerimizin küçük yaşlardan itibaren farkındalıklarını geliştirerek yaşantılarında obeziteye maruz kalmamaları ve bu konuda mücadele etmeleri için kendilerine destek vermek istiyoruz" diye konuştu.

MEB TARAFINDAN İLLERE GÖNDERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) "Sağlıklı Besleniyorum" projesi kapsamında okul kantinlerinde çorba günü ve meyve günü düzenleneceği geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Söz konusu bu karar Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından okul kantinlerine yönelik gönderilen resmi yazıyla açıklandı.

Okullara gönderilen yazıda kayıt belgesi alan gıda işletmelerinin haftada bir gün ‘çorba günü’ için üretilecek çorbanın, üretildiği yerde tüketime sunulması şartıyla satışının yapılmasının uygun görüldüğü aktarıldı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;