Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Ucuza Ev Başvuru Şartlarını Açıkladı 2022

TOKİ Başvuru 31 Tem 2022 09:10 0
TOKİ Ucuza Ev Başvuru Şartlarını Açıkladı 2022

Hiç evi olmayana ev: Başvuru Şartları açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Kurum yaptığı açıklamada dar gelirli vatandaşlara TOKİ sosyal konut projesinin dar gelirli vatandaşlara iş kapısı olacağını, aynı zamanda ev sahibi de yapacağını söyledi.

Son dönemlerde ciddi oranda artan ev fiyatlarına karşı çözüm olması için hükümet 150 bin sosyal konut projesini başlatıyor. Başlatılan proje kapsamında 150 bine yakın dar gelirli vatandaşa ucuza ev verilecek. Bakan Kurum yaptığı açıklamada projenin 81 ilde olacağını söylerken vatandaşların, kira öder gibi ev sahibi olacağını da sözlerine ekledi.

MÜJDE AĞUSTOS'TA

Bakan Kurum açıklamasının devamında , proje ile hiç evi olmayanların ve dar gelirlerin ev sahibi olmasının önünün açılacağını, projenin özellikle toplu konut ihtiyacının çok olduğu büyükşehirlerde başlayacağını, daha sonra tüm Türkiye'ye yayılacağını söyledi. Kısa sürede ihtiyaçların giderilmesi beklenen projede evler 240 aya kadar vade ile satılacak. Kura ile belirlenecek kişiler evlerin sahibi olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ağustos ayı içinde söz konusu açıklamayı yapacak.

Bakan Kurum konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu çerçevede alt gelir grubu vatandaşlarımız, gençlerimiz, emekli vatandaşlarımız, şehit ve gazi ailelerimiz ayrılan kontenjanla birlikte bu projeden istifade edebilecekler" dedi. Bunun yanında altyapılı arsaları da sürece dahil edeceklerini ifade eden Kurum, "Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu yatırım ve üretim istihdam seferberliğine katkı sağlayacak tesislerin yapımını değişik illerimizde gerçekleştiriyor olacağız. Bu çerçevede vatandaşlarımız, gerek konutlarımızdan gerek de arsalarımızdan yararlanabilecekler" dedi.

İŞ MÜJDESİ

Söz konusu proje ile vatandaşlara iş kapısı da açılacağını söyleyen Bakan Kurum, "Vatandaşlarımızın artan inşaat maliyetlerinden en az etkilenmeleri noktasında piyasaya bu dengeyi sağlayacak argümanı ortaya koymuş olacağız. Sosyal konut projemiz, istihdam konusunda da çok ciddi katkılar sağlayacak. Gerek inşaat malzemesi noktasında gerek çalışan noktasında lokomotif sektörümüz olan inşaat sektörünü canlandıracak adımları bu projeyle başlatmış olacağız." dedi.

ASGARİ ÜCRETLİ DE ALABİLECEK

Söz konusu proje hakkında bilgi veren Bakan Kurum, hayata yeni atılan gençlerin faydalanabileceğini , gençler için kontenjanın olacağını söyledi. Asgari ücretlilerin, emeklilerin projeye başvuru yapabileceği açıklandı. Bakan Kurum şartlar ile ilgili, "Bu projeye ilişkin gerek arazi yönetimi gerekse vatandaşlarımızın sosyal konutları talep ettiği alanlara ilişkin çalışmaları anbean yürüteceğiz. Projelerimizden hayata yeni atılan gençlerimiz de faydalanacaklar. Bununla ilgili kontenjanlarımız olacak. Bu çerçevede gençlerimiz kendilerinin talep ettiği alanlarda istifade edecekler" dedi. İşte aranacak şartlar:

T.C. vatandaşı olması

Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması

Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

TOKİ'nin ucuza ev projesi başvuruları Ağustos ayında başlıyor. Başvurular başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;