Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi kartlarında temassız çekim limiti artırılıyor

Bankalar 30 Nisan 2024 0
Kredi kartlarında temassız çekim limiti artırılıyor

Temassız ödemede limit artıyor.

1 Temmuz 2024 tarihinde temassız ödemede limitin artırılacağı açıklandı.

Yüksek enflasyon ortamında markete gittiğimizde artık en basit alış verişte bile 200'lük banknot yetmiyor. Vatandaşlar ise yanlarında tomar para taşımak yerine kredi ve banka kartlarını taşıyor ve harcamalarını bu kartlar üzerinden yapıyor.

Kredi ve banka kartlarının kullanımının sıklaşması ile birlikte kullanım kolaylıkları da hayatımıza girmeye başlamıştı. Artık eskisi gibi kartı makineye sokup şifre girilmiyor. Düşük miktardaki ödemeler için temassız ödeme yapılabiliyor.

Ancak belirli bir miktardan fazla ödeme yapılacaksa bankalar şifre istiyor. Bunun için şimdi yürürlükte olan sınır 750 lira.

Tüm harcamalarınızda temassız ödeme yapmak istediğinizde 750 lira üzeri için kartı okuttuktan sonra şifre girmeniz gerekmektedir. Ancak bu limit son dönemlerde yine zaman almaya başladı.

Çünkü orta halliden az bir market alış verişi yaptığımızda bile 1000 liralara kadar fatura çıkabiliyor. Bu nedenle bankalar harekete geçti ve 750 TL olan temassız ödemede şifresiz çekim limitini 1500 TL'ye çıkaracak.

Bu karar az önce geldi ve 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;