Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Pasif öğrencilerin kaydı silindi

Eğitim 20 Mart 2024 22:24 0
Son dakika: Pasif öğrencilerin kaydı silindi

2 milyona yakın öğrencinin pasif kayıtları silindi. Peki üniversite pasif kayıt ne demek, nasıl sorgulanır?

YÖK'ten bir son dakika haberi geldi. Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklamasında AÖF'e kayıtlı öğrencilerin 2021 - 2022 eğitim öğretim yılından 2022 - 2023 eğitim öğretim yılına kadar 1.6 milyondan fazla düştüğüne yer verildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamaya baktığımızda 4 yıl ve üstü pasif olarak kalan öğrencilerin kayıtlarının silindiğine yer verildi. Öğrenciler 5.5 yıldan fazla süredir aynı bölümde kayıtlı olmalarına rağmen herhangi bir sınava girmemiş ya da kayıt yenilememişse pasif öğrenci oluyorlar.

Kaydı silinen öğrencilerin yüzde 50'sinin 8 yıldan fazla süredir kayıtlı olarak görüldüğü bildirildi. 4 dönem ve üstü pasif olan öğrencilerin kayıtlarının silinmesi ile etkilenen öğrenci sayısının 1 milyon 856 bin 750 olduğuna yer verildi.

Kayıtlarını donduran, kayıt yenilemeyen ve sınavlara girmeyen öğrenciler, pasif öğrenci olarak kalmaktadır. 4 yıldan fazla bu şekilde kalan öğrencilerin ise kayıtları bu dönem silinmiş oldu.

PASİF ÖĞRENCİ DURUMU NASIL SORGULANIR? KAYDIN SİLİNMİŞ Mİ NASIL ÖĞRENİRİM?

AÖF kaydı olan ve pasif olan öğrenciler, e devlet öğrenci belgesi sorgulama kısmından öğrenciliğini sorgulayabilir ve kaydının silinip silinmediğini öğrenebilir.

Yukarıdaki gibi e devlet kapısı arama kısmına öğrenci belgesi yazdığınızda ÖĞRENCİ BELGESİ SORGULAMA kısmına giderek öğrenciliğinizi sorgulayabilirsiniz.

KAYDI SİLİNENLER NE OLACAK?

KAydı silinenlerin tekrar üniversite tercihi yapması gerekmektedir. Öğrenci affı gelmesi durumunda bu kişiler tekrar dönebilecek. Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;