Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2 Milyon TL Konut Kredisinin Maliyet Tablosu Belli Oldu!

Kredi 27 Nisan 2024 0
2 Milyon TL Konut Kredisinin Maliyet Tablosu Belli Oldu!

Konut kredisi çekerek ev satın almak isteyenler konut kredilerine dair son gelişmeleri takip ediyorlar. Ev sahibi olma hayali kuranlar kendilerine bankaların sağladıkları imkanları araştırıyorlar. Konut kredisi faizlerinde son durum ne? Bugün konut kredisi için en düşük faizli konut kredisi kampanyaları hangi bankalarda?

Gayrimenkul (Taşınmaz) Satış Vaadi Sözleşmesi

Öncelikle konut kredileri için uygun faiz dönemi kapandı. Şu anda konut kredisi çekmek isteyenler en düşük faizli kredi seçeneğinde bile ciddi bir maliyet ile karşılaşıyorlar. Bundan dolayı konut kredisi çekmeden önce çok iyi hesap yapılması gerekiyor. Ev almak isterken büyük bir maliyetin altına girecek olanlar kazanç hayal ederken hesabı zarar ile kapatabilirler.

KONUT KREDİSİ KURALLARI NELERDİR?

Konut kredisi çekerken bankalar müşterilerin önüne bazı kurallar getiriyorlar. Bu kuralların en katısı ise azami vade süresi oluyor. Azami vade süresini banka istese dahi aşamıyor. Bundan dolayı konut kredileri en fazla 120 ay vadeli olabiliyor.

Konut satışları yüzde 38,8, yabancılara konut satışı yüzde 58,1 arttı |  Independent Türkçe

Konut kredisi çekilirken kişinin ödeyeceği taksit ile hane geliri arasında bir uyum olması gerekiyor. Bu uyum müşterinin kredi taksitini ödeyebileceği anlamına geliyor. Eğer taksit tutarı hane gelirinin üzerindeyse bu kredi için onay çıkmıyor.

Konut kredisi kullanımında bankanın verdiği krediyi güvence altına alması da gerekiyor. Bu da müşterinin satın alacağı eve konulan ipotek ile sağlanıyor. Bu ipotek konulduktan sonra konut kredisi borcu kapanmadan o evin satışı gerçekleştirilemiyor.

2 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMALARI

Konut kredisi için şu anda en düşük faiz uygulayan bankalar Akbank, Garanti BBVA, Kuveyt Türk ve Yapı Kredi olarak açıklandı. Akbank aylık yüzde 2,94 faizle, Garanti BBVA aylık yüzde 3,20 faizle, Yapı Kredi aylık yüzde 3,55 faizle ve Kuveyt Türk de yüzde 3,42 kar payı oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

konut-kredisi.jpg

120 ay vadeli 2 Milyon TL konut kredisinin taksit hesaplamalarına göre müşteriler Akbank'a 60.674 TL, Garanti BBVA'ya 65.495 TL, Kuveyt Türk'e 69.631 TL ve Yapı Kredi'ye 72.096 TL aylık taksit ödemesi yapıyorlar.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;