Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Emeklilere gelecek ilk indirimler belli oldu

Son dakika: Emeklilere gelecek ilk indirimler belli oldu

Emeklilere gelecek indirimler belli oldu.

Emekli vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada emeklileri ilgilendiren indirimlerin ne kadar olacağına yer verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçen gün yaptığı açıklamada emekliler için bazı indirimler uygulayacaklarını söylemişti. Bakan Işıkhan açıklamasında, “Emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal sağlık, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı, Emekliler Yılı kapsamında hayata geçiriyoruz. PTT AVM’de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde, Türk Hava Yolları’nda, TCDD’de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo’da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında da emekli vatandaşlarımıza özel indirimler sağlayacağız. Belediyeler Birliği ile protokol yaparak emeklilerimizin Kültür Turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye’yi şehir şehir dolaşmalarının temellerini atacağız" ifadelerini kullandı.

HANGİ İNDİRİMLER OLACAK?

Gelen son dakika bilgilerine göre;

Emeklilere Tarım KRedi Kooperatifleri Marketlerinde kullanabilecekleri bir kart çıkarılacak ve ürünlerde ek indirimler olacak.

Gelecek diğer düzenleme hızlı tren biletleri olacak. Yüksek Hızlı Tren bileti alacak emeklilere yüzde 10 indirim yapılacak. Buna ek olarak emeklilere THY ucuza uçak bileti satışı da yapacak. Uçak bileti için çalışmalar devam ediyor. İndirim oranı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Emekliler için gelecek diğer indirim, telefon operatörlerinden olacak. Engelli, gazi ve şehit yakınlarına yapılan telefon faturası indirimlerinin emeklilere de yapılacağı öğrenildi.

Son indirim ise PTT'den geliyor. PTT'den maaş alanlara yüzde 20'lik kargo indirimi, tüm emeklilere olacak.

YÜZDE 50 İNDİRİM

Ulaştırma Bakanlığının sosyal tesisleri, emeklilere yüzde 50 indirimle verilecek.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 33 Gün Önce
bırakın bu boş işleri emekliye gecinecegi kadar maaş verin başka bir şey istemez emekli bu yaptıklarınızın hesabını sandıkta soracak
Ziyaretçi 33 Gün Önce
eşim vefat edip emekli maaşı alanlarda bu indirimlerden faydalanabilecek mi
Ziyaretçi 33 Gün Önce
Çorumda Tren yok Havaalanı yok Ulaştırma bakanlığının sosyal tesisleri yok,
Ziyaretçi 33 Gün Önce
o tren kalktı oy moy yok size !
;