Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Birçok vekil hazırlığa başladı: Yeni bir siyasi parti kuruluyor

Siyaset 29 Nisan 2024 1
Birçok vekil hazırlığa başladı: Yeni bir siyasi parti kuruluyor

Yeni bir siyasi parti kuruluyor.

Merkez Sağda yeni bir parti kurma hazırlığı başladı. Ankara kulislerinden gelen son dakika bilgilerine göre Genel ve yerel seçimlerden sonra başlayan merkez sağda yeni parti arayışlarının şu günlerde hız kazandığı öğrenildi. Kurulacak yeni partinin merkez sağ parti olacağı iddia ediliyor.

Kulislerin son dakika olarak aktardığı bilgilere göre Anap, DYP ve MHP kökenli eski siyasi isimlerin yanı sıra şimdi farklı partilerin amblemi altında siyaset yapan bazı vekillerin birlikte hareket ettiği belirtiliyor. Ankara'da ofis kiralandığı söylentileri dolaşırken parti çalışmalarının Anap kökenli ve şimdi başka partide vekil olan önemli bir ismin liderliğinde yürütüldüğü bildirildi.

Gelecek haftalarda söz konusu ismin istifga edeceği ve yeni parti kurma çalışmalarına hız vereceği öğrenildi.

PARTİ NE ZAMAN KURULACAK?

Gelen son dakika bilgilerine göre partinin gelecek ay ortalarında açıklanacağı ve partinin Mayıs sonuna doğru kurulabileceği bildirildi.

Geçen hafta İYİ Parti'den 3 vekil istifa edecek ve AK Parti'ye katılacaktı. Kulislerde partide hatırı sayılır başka bir vekilin bu istifalara engel olduğu ve yeni kurulacak partide yer almak için beklemelerini istediği iddia ediliyor.

Geçen hafta Müsavat Dervişoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı olması sonrası İYİ Parti'de bir toparlanma bekleniyor. Ancak beklentilerin karşılanmaması durumunda Mayıs ayı ortalarında yeni bir partinin kurulacağı öğrenildi.

Gelişmelerden haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 16 Gün Önce
Bı siz eksiktiniz tam oldu 😅😅
;