Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Personellerine Yapılacak Ek Zammın Miktarı Belli Oldu

Çalışma Hayatı 21 Nisan 2022 09:58 0
Sağlık Personellerine Yapılacak Ek Zammın Miktarı Belli Oldu

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail TAMER bir son dakika açıklamasında bulundu. Katıldığı bir sohbet programında konuşan Tamer, doktorlara yapılacak maaş zammını kamuya duyurdu.


Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer , memleketi Kayseri'de bir televizyon programının sohbet programına konuk oldu ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Tamer yaptığı açıklamada sağlık personellerine yapılacak maaş zammını kamuoyuna duyurdu.


EK ZAM GELECEKTİ AMA ERTELENDİ

Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yapmış ve doktorlara maaş zammı yapılacağını söylemişti. Ancak düzenleme, diğer sağlık personellerinin tepkisini alınca daha kapsamlı bir çalışma yapılması için geri çekildi.


AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer yaptığı açıklamada sağlık personellerinin maaşlarına iyileştirme için çalışmaların son sürat devam ettiğini söyledi. Tamer açıklamasında, "Tüm doktor arkadaşlarımın sağlık çalışanlarının yanındayım. Şu anda da çalışmalarımız devam ediyor. Hem onların yeterli derecede hak ettikleri ücretleri alabilmeleri, biliyorsunuz Aralık ayında 6 maddelik bunların iyileştirilmesi ile ilgili bir kanun yapmıştık. Yalnız kanun sanayi kanununun içindeydi. O maddeler oraya konmuştu. Sonra o maddeleri çekerek yeni bir sağlık yasası çıkararak daha etkili, eksik kimseyi bırakmadan, çünkü o kanun maddesinde üniversite hocaları yoktu. Dolayısıyla eksiklik söz konusuydu. Onları ortadan kaldırabilmek adına tekrar çekilmişti. Şu anda da o kanun son sürat devam ediyor. İnşallah en kısa zaman içerisinde onların sağlık çalışanlarının , doktor arkadaşlarının maaşları ile ilgili iyileştirme gelecek. Emekliliğe yansımalar gelecek. Sabit ücret dediğimiz döner sermayelerin emekliliğe yansıma söz konusu. Buna da önce sabit ücretin önce döner sermayeden gelen paralarla karşılanması idi. Ve ona istinaden de emekliliğe yansımadığı söz konusuydu. O sabit ödemelerin de genel bütçeye aktarılarak emekli sandığına yansıması sağlandı. Bu kanunla sağlanmış olacak. Bu sıkıntılar da ortadan kalkacak. Döner dağıtılamıyor. 2006 sut fiyatları üzerinden gidiyordu. Sağlık uygulama tekniğindeki fiyatlar hep çok düşük kalmıştı. Dolayısıyla Sut fiyatları da arttırıldı. Sabit ücretlerin döner sermayeden karşılanması kaldırılıp genel bütçeye aktarıldı. Dönerde paralar sabit ücrete gitmeyecek döner sermayedeki kasada kalacak ve rahat dağıtılacak. Pratisyen en düşük 22 bin ile 25 bin lira arasında alabilecek uzman hekimler 28 ila 30 bin maaş alacakları iyileştirmeler gelecek." dedi.


Sizce doktor maaşları için yapılması planlanan bu zam yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


SAĞLIK PERSONELLERİNE YOK MU?

Bu açıklama sadece doktorlar için geldi. Sağlık personelleri kendilerine de ek zam yapılmasını istiyor. Bu konuda daha önce de birçok ilde protesto düzenleyen sağlık personelleri, söz konusu kanun teklifinde kendilerine de yer verilmesini, maaşların arttırılmasını talep ediyor. Hemşireler, ebeler, diğer sağlık personelleri ile işçiler, maaş düzenlemesinin kendilerine de yapılmasını istiyor.


Zam açıklaması geldiğinde finans7.com olarak takipçilerimizle paylaşacağız.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;