Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Naci Görür'den son dakika açıklaması: Bu bölgede yaşayanlar dikkat!

Naci Görür'den son dakika açıklaması: Bu bölgede yaşayanlar dikkat!

Naci Görür'den deprem açıklaması: Bu bölgede yaşayanlar dikkat.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklamasında bulundu. Görür yaptığı açıklamada son günlerde meydana gelne depremlere ilişkin değerlendirmede bulundu ve bir bölgenin tehlikeli olduğunu söyledi.

Dün Çanakkale'de meydana gelen 4.6 büyüklüğünde deprem ve öncesinde Bursa'da art arda meydana gelen depremler sonrası Kuzey Anadolu Fay hattına dikkatleri çeken Görür, bir miktar enerji boşalması olduğunu söyledi.

Kuzey Anadolu Fayı'nın Güney koluna dikkat çeken Görür, Gemlik için çarpıcı uyarılarda bulundu ve söz konusu fayın 7'nin üzerinde depreme dayanamayacğaını söyleyerek, "Hem fayın üzerinde hem de kötü bir zemin üzerinde" değerlendirmesinde bulundu.

"Gemlik'in konumu iyi değil. Gemlik Fayı üzerinde" diyerek açıklamasına başlayan Naci Görür, "Bu fay İznik ve Geyve Fayı'nın devamı. Kuzey Anadolu Fayı'nın Güney Kolunu oluşturuyor" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar Gemlik hakkında sürekli görüş almak istiyorlar. Gemlik'in konumu iyi değil. Gemlik Fayı üzerinde. Bu fay İznik ve Geyve Fayı'nın devamı. Kuzey Anadolu Fayı'nın Güney Kolunu oluşturuyor.

7 ve üstü depreme dayanamaz!

Yapılan bazı çalışmalara göre 1999 depremlerinden sonra güney kolun enerjisi belirli bir miktar boşaltıldı. Ama buna rağmen Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz.

Hem fayın üzerinde hem de kötü bir zemin üzerinde. Gemlik'te yeni imar ve iskan verilmemeli ve yapılar çevresindeki yüksek alanlara kaydırılarak özel inşaat ve mimari tekniklerle yapılmalıdır"

KUZEY ANADOLU FAY HATTI NEREDE? HANGİ İLLERİN ALTINDAN GEÇİYOR?

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;