Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB Açıkladı: Okul Sınavlarında Yeni Dönem Başlıyor!

Eğitim 4 Mart 2024 0
MEB Açıkladı: Okul Sınavlarında Yeni Dönem Başlıyor!

MEB, öğrencilerin akademik gelişimini izlemek, müfredatın işlenmesinde eşgüdüm sağlamak ve uygulama standartlarını belirlemek amacıyla 26-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ülke geneli ortak sınavlarda, ilk defa öğrencilerin cevaplarını kendi ifadeleriyle verecekleri açık uçlu ve kısa cevaplı sorulara yer verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 26-27 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ülke genelindeki ortak düzenlenen ikinci dönem birinci yazılı sınavlara ilişkin önemli detayları açıkladı. Sınavlara yönelik hazırlıklar ve değerlendirme süreci hakkında bilgiler veren Bülbül, öğrencilere geri bildirim sağlamak ve eksik öğrenmeleri belirlemek amacıyla açık uçlu soru sistemine geçtiklerini vurguladı.

1. Dönem Sınav Takvimi Açıklandı - Kabataş Erkek Lisesi

Bülbül, ortak sınavların ülke genelinde, il ve ilçe genelinde, ve okul genelinde olmak üzere üç şekilde yapılacağını belirtti. Bu sınavlarla ilgili yeni bir uygulama getirilmediğini, ancak öğrencilerin ilan edilen kademelerdeki derslerinden birini bakanlık olarak gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Öğrencilerin cevaplarını kendi cümleleriyle yazacakları açık uçlu ve kısa cevaplı soruların kullanılacağına dikkat çeken Bülbül, sınavların değerlendirme sürecinde öğretmenlere puanlama eğitimleri verileceğini ve öğrenci cevaplarının bağımsız iki puanlayıcı tarafından değerlendirileceğini ifade etti.

Sınav kaygısı nasıl yenilir? - Fikir Turu

Özellikle Türkçe dersi için açık uçlu soruların kullanılacağını ve sınav sonuçlarının "ortakyazilisinav.meb.gov.tr" adresinde okul müdürlüklerinin erişimine açılacağını belirten Bülbül, öğrencilere bildirilecek sonuçlar hakkında bilgi verdi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;