Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamuya 2 bini İstanbul'a olmak üzere KPSS'siz kura ile 9343 işçi alımı başvurusu İŞKUR'da başladı

TYP 9 Mart 2024 13:54 1
Kamuya 2 bini İstanbul'a olmak üzere KPSS'siz kura ile 9343 işçi alımı başvurusu İŞKUR'da başladı

TYP kapsamında kamuya 9343 işçi alımı yapılıyor. İşte başvuru 2024.

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında kamu kurum ve kuruluşları bünyesine 8 ilde dev işçi alımına çıkıldı. 2 bini İstanbul'da olmak üzere toplamda 9 bin 343 işçi alımı ilanı için duyurular İŞKUR üzerinde geldi ve başvurular alınmaya başlandı. Peki TYP nedir? İşçi alımı ilanına nasıl başvuru yapılır?

TYP NEDİR?

Uzun adı toplum yararına program olan TYP, istihdamda güçlük çekilen yerler ile afet bölgelerinde başlatılan bir programdır. Bu program kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına noter kurası ile KPSS puan şartı aranmadan, mezuniyet şartı olmadan işçi alımları yapılır. İşe alınan işçiler, program süresince kamuda çalışır.

TYP işçisi statüsünde çalışan bu işçiler, programın sona ermesinden sonra işsiz kalır. Program süresince işçilere asgari ücret ödemesi yapılır. Program genellikle 6 ay sürmektedir. İhtiyacın devam etmesi durumunda programda çalışma süresi uzatılabilir ancak 9 ayı geçmez.

HAFTALIK ÇALIŞMA SÜRESİ

TYP'de işe alınan personeller, haftada 5 gün çalışır. 40 saatlik sürede çalışan işçilere güncel asgari ücret düzeyinde maaş ödemesi yapılır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sınavsız şekilde noter kurası ile yapılan işçi alımına baktığımızda başvuru şartları şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kuruma kayıtlı olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

HANGİ İLLERE ALIM YAPILIYOR?

İkamet şartı ile yapılan işçi alımında iller şu şekilde:

Şırnak

Zonguldak

Mardin

Manisa

Kırşehir

Karaman

Diyarbakır

İstanbul

İşe alınacak personeller, bu illerdeki valilik ve kaymakamlıklarda çalıştırılacak. Siz hangi şehirde TYP işçi alımı bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

TYP alımına başvurular aşağıdaki adımların izlenmesi ile yapılabilecek:

Öncelikle yukarıdaki gibi esube.iskur.gov.tr adresine gidin ve iş arayan kısmından giriş yapın. Üyeliğiniz yoksa e devlet girişi ile de giriş yapabilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra yukarıda gösterildiği gibi ONLİNE İŞLEMLER yazan kısımdan belirtilen sayfaya gidin.

Daha sonra TYP arama sayfası karşınıza çıkacak. Burada sadece il seçimi yapın ve ARA Butonuna tıklayın. Diğerlerini doldurmanıza gerek yok.

Diyelim ki il olarak İstanbul'u seçtiniz. Karşınıza yukarıdaki sonuç gelecektir. Burada SEÇ yazan yerin altındaki numaraya tıklayın. Daha sonra başvuru ekranı çıkacak. Burada başvurunuzu yapabileceksiniz.

E DEVLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İŞKUR'dan başvuru yapamayanlar, aşağıdaki videoda gösterildiği gibi e devlet üzerinden başvuru yapabilecek:

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Ay Önce
Ordu
;