Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dar gelirliden sonra orta gelire de hayal oldu: Artık sadece zenginler çocuklarını özel okula gönderebilecek

Eğitim 18 Şubat 2024 07:54 0
Dar gelirliden sonra orta gelire de hayal oldu: Artık sadece zenginler çocuklarını özel okula gönderebilecek

Özel okul sorunu kendi kendine çözülüyor: Artık sadece çok zenginler çocuğunu okula gönderebilecek.

Özel okul fiyatları artık el ve cep yakmayı geçti ocak yakıyor. Yıllık fiyatları 750 bin liraya kadar varan özel okul ücretleri var. Üstelik bu fiyat servis ve yemek ücretleri olmadan.

Çocuğum servisle gitsin ve okulda da sıcak yemek yesin derseniz o zaman bazı okullarda yıllık 1 milyon lirayı bile aşan rakamlarla karşılaşabiliyorsunuz. Üstelik bununla da bitmiyor. Okulda kampa gidilecek para, müzeye gidilecek para, sinemaya gidilecek para derken masraflar ciddi rakamlara kadar çıkıyor.

Şimdi de gündem olan bir başka durum: Bir ilkokulde öğrencilerden yemek için günde 700 lira para isteniyor. 700 liraya dışarıda çocuk 3 gün rahat yemek yer.

Vergilerden, giderlerin çokluğundan yakınan özel okullar bazı düzenlemeler istiyor. Özel okul sahipleri, vergi sorumluluklarının azaltılmasını, SGK giderlerine devlet katkısı sağlanmasını talep ediyor.

Bu durumun böyle devam etmesi durumunda özel okul ücretlerinde bir indirimi geçelim her geçen gün daha da artışlar görülecek. 2024 yılında bir milyon liraya kadar çıkan özel okulların gelecek sene çok daha pahalı olması bekleniyor.

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk yaptığı son açıklamada pandemide 2 bin 500 özel okulun battığını, bu sene de 1000 okulun batacağını söyleyerek, "Ekonomik nedenle bu yıl da bin okulun daha batmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;