Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bitcoin halving ne zaman? Yarılanmada bu sene farklılık olacak

Kripto Paralar 19 Mart 2024 08:25 1
Bitcoin halving ne zaman? Yarılanmada bu sene farklılık olacak

Bitcoin'de halving ne zaman? Halvin nasıl olacak?

Bitcoin'de 2024 yılı halving yılı olacak. Nisan ayında yarılanacak söz konusu kripto paranın halvin öncesi ve sonrasında nasıl bir yön izleyeceği merak konusu oldu. Bu konuda son dakika açıklaması geldi.

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan yaptığı son dakika açıklamasında halving ile ilgili değerlendirmede bulundu. Bitcoin'in şimdiki seviyelerinin çok daha üzerine gitme ihtimali olduğunu söyledi ve bu sene halvingde bir farklılık olacağını söyledi.

YARILANMADA BU SEFER BİR FARKLILIK OLACAK

Yaşanacak farklılığın Bitcoin rallisini destekleyici bir dinamik olabileceğini söyleyen Şant Manukyan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bitcon’in yıl sonu değerini hesaplamak spekülatif bir varlık olduğu için çok zor. Ancak, şu anki rekor seviyelerinin çok daha üzerine gitme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha kolay bir şekilde hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıların ulaşımına açılmış durumda. Bitcoin yarılanması ise, benim açımdan çok önemli değil. Çünkü hangi yıl hangi dönemde yarılanacağını biliyoruz. Bu bilginin bir avantaj sağlamıyor olması lazım ama bu yıl şöyle bir farklılık var; şu anda Bitcoin ETF’leri ağırlıklı olarak tezgahüstü piyasada alım yapıyor. Bu talep devam ederse, bir süre sonra tezgah üstünde Bitcoin satmak isteyenler ortadan çekilecektir. Normal zamanda bunu önemsemiyorum ama talebin bir anda arttığı ve arzın yavaşladığı bir ortamda Bitcoin rallisini destekleyici bir dinamik olabilir”

HALVİNG SONRASI BİTCOİN DÜŞECEK Mİ YÜKSELECEK Mİ?

The Steve Group CEO’su Derya Türker halving sonrası BTC'nin yönü ile ilgili, “Şu an sadece Bitcoin özelinde bir boğ a sezonu yaşandığını söyleyebiliriz. Buradaki yükselişin altcoin piyasasına etkisi kısıtlı kalsa da, önümüzdeki dönem için takibe devam etmekte fayda var. Bitcoin tarafında yükseliş in devamı iç in, 55 bin dolar seviyelerinin ü zerinde kalıcılık sağlamak orta vadede yeterli olacaktır. Nisan ayına dair; halving dönemleri genellikle yeni dipler görülmesiyle ö ne çıkar; fakat bununla beraber her geç en gün konjonktür değişmeye devam ediyor. Beklentilerin alınıp gerçeklerin satıldığı piyasalarda, halving sonrası düzeltmeler görebiliriz. Ancak, bu düzeltmenin de iç inde olduğumuz yükseliş trendinin bir parçası olarak kalacağını düşünü yorum” değerlendirmesinde bulundu.

1 BİTCOİN NE KADAR?

Piyasalardan alınan son verilere göre 1 Bitcoin 65 bin 473 dolar seviyesine, Ethereum fiyatı ise 3 bin 387 dolara kadar geriledi.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 41 Gün Önce
Mexc borsasında IRENA adında bir token var yeni sahibi bu
;