Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sıfır araba alan vatandaş, hayatının şokunu yaşadı

Taşıt 29 Nisan 2024 0
Sıfır araba alan vatandaş, hayatının şokunu yaşadı

Aldığı sıfır araba kabusu oldu.

Araç almak isteyen vatandaşlar, parasını denkleştirdiğinde sıfır araba almak için bayilere gidiyor. Sıfır araba almak, sanayiye gitmemek isteyen vatandaşlar, soluğu galerilerde alıyor.

Ancak sıfır araç alan bir kişi büyük şok yaşadı. Uğur Çalışkan adlı kişi sıfır araç almak için bayiyte gitti.

Bayiden aldığı araç hayatının şokunu yaşattı. 150 km yol giden bu vatandaş, bir arıza ile karşılaştı ve hemen aracını bayiye götürdü. Serviste arıza yok güncelleme gerekiyor cevabını alan adamın mağduriyeti, güncellemeler yapıldıktan sonra da bitmedi.

BAYİYE ARABAYI DEĞİŞTİRİN DEDİ: CEVAP OLUMSUZ

Bir daha arıza veren aracını bayiye götüren adam, aracın değiştirilmesini istedi. Aracını bayiye götüren ve daha 1 sene olmadan aldığı sıfır arabanın sürekli olarak arıza vermesine tepki gösteren bu kişi, distribütöre aracın değiştirilmesi talebinde bulundu. Ancak cevap olumsuz oldu.

ARAÇ KENDİ KENDİNİ KİLİTLEDİ

Aracın hatasını düzelten bu adam, aracı ile 100 - 120 km gittikten sonra aracın kendi kendini kilitlediğini söyledi ve çözüm bulamayınca mahkeme yolunu tuttu.

Show Haber'e açıklamada bulunan Çalışkan, mağduriyetini şu şekilde aktardı:

"Bu araba daha 1 aylık araba. Bir aylık araba motor arızası veriyor. Kilitlendi ve yolun ortasında öylece kaldı. 4 aylık bir araba 1000 km'de 5 defa arıza verir mi? Bunu soruyorum. Avrupa yakasında oturuyorum Anadolu yakasına 4 aydır geçemedim korkumdan. Aracı kullanamıyorum. Kapımda yatıyor. Ben aldığımda bir buçuk milyondu. Şu an değeri belki 1 milyon 700 bini bulmuştur. 150 km'deyken araçta sıkıntılar olmaya başladı.

Şanzımanından sesler gelmeye başladı. Bayi 'sıkıntı yok, güncelleme yapmamız gerek' dedi. Güncelleme yapıldı. Üzerine 200 300 km gittim. Bu kez de ikaz lambaları yanmaya başladı. 5 defa motor kilitledi. 950 kilometredeki bir araba bu gün motor arızası verdi. 100-120 kilometre hızla giderken kaza yapmama ramak kala araç kendini kilitledi yolun ortasında kaldı. Kendimi yolun kenarına zor attım. Araca ne bayi ne de distribütör sahip çıkmıyor. Telefonlarımıza da çıkmıyorlar. Ne yapayım ben bunu koleksiyon mu yapayım?"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;