Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın Fiyatları Haftaya Yükselişle Başladı! 25 Mart Güncel Altın Fiyatları

Altın 25 Mart 2024 0
Altın Fiyatları Haftaya Yükselişle Başladı! 25 Mart Güncel Altın Fiyatları

Cuma gününü 2 bin 232 liradan tamamlayan altının gramı, yeni haftaya değer artışıyla başlayarak 2 bin 241 lira seviyesinden işlem görüyor. Saat 10.30 itibariyle çeyrek altın 3 bin 760 liradan, Cumhuriyet altını ise 15 bin 290 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise 2 bin 168 dolardan alıcı buluyor.

Geçen hafta önemli merkez bankalarının para politikası kararları takip edilirken, ABD Merkez Bankasının (Fed) politika faizini sabit bırakmasına karşın İsviçre Merkez Bankasının gelişmiş ülke merkez bankaları arasında ilk faiz indirimine gitmesi varlık fiyatları üzerinde etkili oldu.

Altın fiyatları her geçen gün rekorlarına bir yenisini daha ekliyor. Gram  altın 1494 lirayla yeni rekorunu kırmış oldu.

Söz konusu gelişme, Fed'in diğer gelişmiş ülke merkez bankalarından daha sonra faiz indirimlerine başlayabileceği ihtimalini ortaya çıkarırken, bu durum doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmasına neden oldu.

Analistler, yeni haftada yoğun veri gündemiyle birlikte Fed yetkililerinin açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini kaydederek, özellikle büyüme verileri ve Fed'in enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamalarının Fed'in gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin sinyal verebileceğini söyledi.

Gram altın fiyatı kuyumcularda o rakamı görmüştü! Fed faiz kararı sonrası  altın için iki 3 yeni tahmin: 'Bu seviyeyi bekliyorum' diyerek açıkladılar…  - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Bugün yurt içinde iş gücü istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de inşaat izinleri ve yeni konut satışları verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler, altının ons fiyatında 2 bin 150 ve 2 bin 120 dolar seviyelerinin destek, 2 bin 190 ve 2 bin 220 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;