Zamla Birlikte Yaşlılara 1452 TL Maaş: İşte Başvuru Şartları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Zamla Birlikte Yaşlılara 1452 TL Maaş: İşte Başvuru Şartları

65 yaşından büyük vatandaşlara devlet desteği verilmeye devam ediliyor. Devlet tarafından verilen maaşa Temmuz ayında yüksek zam gelecek.

Ekonomi 12 Nisan 2022 17:58 0
Zamla Birlikte Yaşlılara 1452 TL Maaş: İşte Başvuru Şartları

65 yaşından büyük vatandaşların maaşlarına Temmuz ayında yüksek zam geliyor.


Temmuz ayında kamu personelleri, emekliler ve 65 yaş üstü vatandaşların maaşlarına zam gelecek. Kamu personelleri ile memur emeklilerinin maaşlarına toplu sözleşme maddesindeki oran olan yüzde 7 oranında zam yapılacak. Yüzde 7 zammın yanı sıra enflasyon farkı oluşması durumunda bu fark , kamu personelleri ile memurlar ve diğer kalemlerde ödenen maaşlara zam olarak yansıyor.


TİS ZAMMI

Memurlar ile memur emeklileri 2022 yılı Temmuz ayında yüzde 7 oranında maaş zammı alacak. Bunun yanında oluşacak enflasyon farkı da yüzde 7 'ye eklenecek. Memur ile emeklilerin 2022 maaş zammı için TIKLAYIN


65 YAŞINDAN BÜYÜK VATANDAŞLARA MAAŞ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı , farklı kalemlerde vatandaşlara sosyal destekler vermeye devam ediyor. Bu destekler gıda, yakacak ve nakdi yardımlar olarak farklı başlıklara ayrılıyor. Bu desteklerden biri de 65 yaşından büyük vatandaşlara verilen 65 yaş aylığı. 65 yaşını geçen ve geliri az olan vatandaşlara aylık yapılan bu ödemelerde başvuru şartları şu şekilde verildi:


"Sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2022 yılı için 1.417,80-TL) az olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yapılan yardımlardır."


65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR ŞİMDİ NE KADAR ALIYORLAR?

65 yaş üstü vatandaşlar şimdi bin 84 lira maaş alıyor.


YENİ ZAMLI TEMMUZ 2022 MAAŞI NE KADAR?

Temmuz ayında memur maaşına yapılacak zam sonrası katsayıya göre 65 yaş üstü vatandaşların maaşlarına da zam yapılacak. Yüzde 34 oranında memur maaşına zam bekleniyor. Bu zamla birlikte 368 liralık artış olacak ve maaş 1452 lira olacak.


65 YAŞ AYLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

65 yaş aylığı başvurusu yapmak isteyen, şartları tutan vatandaşların kendileri, kendileri gidemiyorsa vasilerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 'na giderek müracaatını yapması gerekmektedir. Yapılacak gelir testi sonucu vatandaşlara , hak kazanması durumunda maaş bağlanacak. Maaş bağlanmasının ardından 65 yaşının üstündeki vatandaşların hesaplarına her ay bu maaşlar yatırılacak.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç