Toki'den Aylık 1500 TL Taksitle 81 Şehirde Ev: İşte Başvuru Şartları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Toki'den Aylık 1500 TL Taksitle 81 Şehirde Ev: İşte Başvuru Şartları

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı son dakika açıklamasında 100 bin kişiye ucuz ev müjdesi verdi. İşte o açıklama.

Emlak 30 Haz 2022 08:32 0
Toki'den Aylık 1500 TL Taksitle 81 Şehirde Ev: İşte Başvuru Şartları

TOKİ'den son dakika açıklaması: 100 bin kişiye ucuza ev verilecek.

TOKİ'den bir son dakika açıklaması geldi. TBMM KİT Komisyonu'nda önceki gün yapılan toplantıdan gelen açıklamada 100 bin sosyal konut projesinin detaylarına yer verildi.

BAKAN 150 BİN DEDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum geçen ay yaptığı açıklamada 150 bin sosyal konut yapılacağını ve söz konusu projenin gelecek Ağustos ayında kamuoyuna duyurulacağını söyledi. Bu açıklama milyonlarca ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşı sevindirirken dün gelen açıklama biraz moralleri bozdu.

TOKİ BAŞKANI ÖMER BULUT: 100 BİN KONUT

TBMM KİT Komisyonu'nda açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yirmi yılda sosyal konut üretiminde başlattığımız kampanyalar gibi vatandaşlarımızın alım güçlerini dikkate alarak bu yılın ağustos ayında yeni bir sosyal konut kampanyası başlatılacaktır. Buradaki konut sayısı da en az 100 bin olacaktır. İl il, şehirlerimizin talepleri doğrultusunda ve proje yerlerini de seçmek suretiyle hazırlıklarımızı tamamladık, inşallah ağustos ayı içerisinde de bu yeni 100 bin konut projemizi açıklayacağız. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmekte olup il ve ilçelerimizde binlerce konut üretmeye, vatandaşlarımıza yuva kurmaya, kentsel dönüşümlerle şehirlerimizi yenilemeye devam edeceğiz."

NEDEN DÜŞTÜ?

Bakan 150 bin konut yapılacak dedi ama TOKİ Başkanı dün yaptığı açıklamada en az 100 bin yapılacağını söyledi. En az 100 bin demek 150 bin yapılacağı anlamına gelmiyor çünkü arada dağ gibi bir 50 bin var. Her sene 100 bin konut projesi yapılacağı açıklanmış ancak 2021 yılında yapılmamıştı. Vatandaşlar 200 bin konut beklerken 150 bin gelmesi ve bunun da 100 bine düşürülmesi tepki ile karşılandı.

AYDA 1500 TL TAKSİTLE KİRA ÖDER GİBİ

Ortalama evlerin 400 bin lira civarında olacağı açıklanırken aylık taksitlerin 1500 lira civarında olması 240 ay vade ile evlerin verilmesi bekleniyor. Ev fiyatları illere göre değişkenlik gösterebilecek. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Sosyal konut başvuru şartları şu şekilde:

  • T.C. vatandaşı olması,
  • Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),
  • Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),
  • Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)
  • Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),
  • Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 10.000 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 10.000  TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 11.500 TL olarak uygulanmaktadır.),
  • Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması, gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında başvuruların Ağustos ayınmda başlayacağına yer verildi. Başvuru başladığında bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç