İçişleri Bakanlığı: Son 10 ayda 469 çete çökertildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İçişleri Bakanlığı: Son 10 ayda 469 çete çökertildi

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında son 10 ayda çökertilen çetelere yer verildi. İşte gelen açıklama.

Son Dakika 5 Mayıs 2024 0
İçişleri Bakanlığı: Son 10 ayda 469 çete çökertildi

10 ayda 469 çete çökertildi.

Türkiye'de son dönemlerde ciddi operasyonlar yapılan çeteler bir bir çökertilmeye devam ediliyor. Gelen son dakika açıklamasında suç örgütlerine yönelik son operasyonlarla birlikte toplamda 469 organize suç örgütünün çökertildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlı Ali Yerlikaya'nın talimatı ile başlatılan operasyonlar, suçluların korkulu rüyası haline gelirken her geçen gün yeni bir suç çetesi daha çökertiliyor ve toplumda güven, barış ortamı tesis edilmeye devam ediliyor.

Emniyet ekipleri tarafından, Ali Yerlikaya'nın talimatı sonrası başlatılan operasyonlar kapsamında son 10 ay içerisinde;

15 tanesi uluslararası,

40 tanesi ulusal,

78 tanesi bölgesel,

336 tanesi ise yerel olmak üzere toplamda 469 organize suç örgütünün çökertildiği kamuoyuna açıklandı.

Konu ile ilgili Bakanlık tarafından bir yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 22 senedir yeniden büyük ve güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıldığı bildirildi.

Organize suç örgütleriyle mücadele devam ederken Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile ilgili sosyal medya üzerinde dolaşan bazı iddialara da değinildi ve konu ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

22 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve “Türkiye’nin Huzuru” için  hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde;

15’i Uluslararası,
40’ı Ulusal,
78’i Bölgesel,
336’sı Yerel olmak üzere 
toplam 469 organize suç örgütü çökertildi.

Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. 

Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç