Sözleşmelilere, Geçici İşçilere, Taşerona ve Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Son Dakika: Müjdeyi Verdi 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sözleşmelilere, Geçici İşçilere, Taşerona ve Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Son Dakika: Müjdeyi Verdi 2022

Son dakika haberi: AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamada sözleşmelilere ,geçici işçilere ve taşeron işçilerine iyi haberi verdi.

Çalışma Hayatı 11 Eylül 2022 00:38 125
Sözleşmelilere, Geçici İşçilere, Taşerona ve Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Son Dakika: Müjdeyi Verdi 2022

Sözleşmeli personellere, taşeron işçilere geçici işçilere kadro ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Hükümetten geçici işçiler, sözleşmeli personeller, taşeron işçilerle ilgili açıklama geldi. Beyaz Tv canlı yayıınına katılan AK Parti Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT formülü, sözleşmeli personellere kadro ve taşeron ile geçici işçilere kadro konularına değindi.

EYT'DE TÜRKİYE FORMÜLÜ

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili konuşan Akbaşoğlu, EYT'lilerin sorunlarının bu sene içinde çözüleceğini söyledi. Sene sonuna kadar bu konunun meclise geleceğini söyleyen Akbaşoğlu, bu sorunun çözüleceğini ve kapsamlı bir EYT formülü üzerinde durduklarını söyledi. 

SÖZLEŞMELİ PERSONELLER MEMNUN OLACAK

Sözleşmeli personellere kadro konusunda gelen soruya yanıt veren Akbaşoğlu, 1 Ekim tarihinde meclisin açılması ile birlikte sözleşmeli personellere kadro konusunun hemen meclise gönderileceğini ve ivedilikle bu konunun çözüme kavuşturulacağını söyledi. Akbaşoğlu açıklamasında kadro verilmesi ile birlikte sözleşmeli personeller konusunun çözüleceğini ve personellerin memnun olacağını söyledi.

İŞÇİLER

Açıklamasının devamında geçici işçiler konusuna da değinen Akbaşoğlu, sözleşmelilere kadro konusundan sonra bu konunun gündeme geleceğini söyledi. Akbaşoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi: "Geçici işçiler var. Geçici işçilerle ilgili 9-10 ay çalışan işçilerimizi inşallah sürekli işçi haline getirecek bir çalışmanın içerisindeyiz. Aynı zamanda 1 milyona yakın taşeronun kadroya geçirilmesi meselesi vardı. 90 bine yakın bu statüler dışında kaldığı için onların kapsama alanı içine alınma imkanı olmamıştı. Şimdi onlarla ilgili de bir çalışma söz konusu. Biz bütün kesimlerin problemlerini biz aştık."

İşte açıklamanın tamamı:

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ DE KAPSAMA ALINMALI

Uzun konuşmasında Akbaşoğlu belediye şirket işçilerine değinmedi. Ancak belediye şirket işçileri de ciddi bir mağduriyet içinde. O sorunun da muhakkak çözülmesi, yıllardır kadro bekleyen belediye şirket işçilerinin de bu ciddi sıkıntılarının çözülmesi gerekmektedir.

DÜZENLEME, NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?

Sözleşmelilere kadro Ekim'de meclise gelecek. Taşeron ve diğer düzenlemelerin ise Kasım ayında meclise gelmesi bekleniyor. Açıklama gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara
Yorumlar (125)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Akbaşoğlu belediye şirket işçilerine değinmedi. Değinmeyin 2007 yılından bu yana kadro diye diye BİT yaptınız.. Değinmeyin bu konulara siz...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ptttaseroonakadro
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Okullardaki güvenlik görevlileri de kadro hak ediyor lütfen bizleri de es geçmeyin 🙏
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lütfen sayın Cumhurbaşkanım devlet yetkililerim belediyede khk sınavla hak kazanan taşeron isciler var ve bunlar isten çıkarıldılar.bunlarıda kadroya alın..sevgiyle sn.cumhurbaşkanım♥️
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lütfen belediyede taşeronlar khk sınavla hak kazandılar.ama çoğu işten çıkarıldı.bunlarda kadroya alınsın.