Son Dakika: Memur ve Emekliye 1.30'luk Ek Maaş Zammı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Memur ve Emekliye 1.30'luk Ek Maaş Zammı

Kamu personelleri ile emeklilere , 2 günde gelen zamlarla birlikte şimdiden ek 1.30'luk maaş zammı daha oluştu.

Çalışma Hayatı 17 Mayıs 2022 20:31 0
Son Dakika: Memur ve Emekliye 1.30'luk Ek Maaş Zammı

Memur ve emeklilere 1.30'luk ek zam geldi.

Kamu personelleri ile emeklilerin 2022 yılı Temmuz ayı maaş zammı için 2 ay daha enflasyon açıklanacak ve açıklanacak bu enflasyonlarla bilrikte zam oranı netleşmiş olacak. Bunun için bekleyiş devam ederken son gelişmeler 1.30 civarında ek bir zam daha oluştuğunu gösteriyor. 

2 AYLIK ENFALSYON KALDI

Kamu personelleri ile emeklilerin maaş zamlarının netleşmesi için 2 ay kaldı. Mayıs ayı enflasyon rakamları 3 Haziran  Cuma günü, Haziran ayı enflasyonu ise 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü açıklanacak. Kurban Bayramı'ndan önce yapılacak açıklama ile 6 aylık enflasyon belli olacak. 6 aylık toplam enflasyon ile emekliler maaş zammı alacak . Kamu personelleri ile memur emeklileri ise TİS + enflasyon farkı kadar maaş zammı alacaklar.

ŞİMDİYE KADAR AÇIKLANAN ENFLASYON NE KADAR OLDU?

Şimdiye kadar açıklanan enflasyona baktığımızda rakamlar şu şekilde oluştu:

OCAK    11,1    10,45
ŞUBAT    4,81    7,22
MART    5,46    9,19
NİSAN    7,25    7,67
TOPLAM    28,53    34,53

Not: İlk rakam TÜFE, ikinci rakam ise ÜFE'dir.

BAKAN HAZİRAN SONU DEDİ

Bugün bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Sadece enflasyon farkı değil, daha kapsamlı düzenlemelerin hazırlığındayız” dedi ve ek zamlar için Haziran ayı sonunu işaret etti. Bakan açıklamasında, "Bunlara karşı çalışanlarımızı, emekçilerimizi koruyacağız. Dolayısıyla önümüzde temmuz ayında biliyorsunuz sadece enflasyon farkı değil emekçilerin karşılaştıkları bu enflasyon tahribatına karşı daha kapsamlı korunmasını sağlayacak düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece çalışanlarımızın mı? Kamu çalışanları, memurlar, işçilerimizle değil aynı zamanda emeklilerimizle ilgili hazırlıklarımız var. Onları da koruyacağız. Onlara karşı da sorumluluğumuz var” ifadelerini kullandı. 

ÇAYA ZAM GELDİ 1.30'LUK ZAM ŞİMDİDEN OLUŞTU

Önceki gün çay fiyatlarına zam geldi. Gelen yüzde 43.7'lik zam haberi enflasyon hesaplarını yeniden başlattı. Benzin ile otogaza ve önümüzdeki günlerde motorine gelecek zamdan sonra enflasyonun yeniden yüksek gelmesi bekleniyor.  Son zamlarla birlikte şimdiden ek 1.30 seviyesinde yeni bir zam oluştu.

Diğer zamların da eklenmesi ile birlikte Temmuz ayında memurlara yüzde 40'a yakın bir zam yapılması bekleniyor. Şimdiye kadar açıklanan rakamlar ve beklentilere göre emeklilere de yüzde 40'a yakın bir zam yapılması bekleniyor. 

Zam belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç