Son Dakika: Kuleli Askeri Lisesi Binasına Ne Olacağı Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Kuleli Askeri Lisesi Binasına Ne Olacağı Belli Oldu

Son dakika haberi: Kuleli Askeri Lisesi binasının ne olacağı belli oldu. İşte gelen son dakika açıklaması.

Son Dakika 22 Kasım 2022 09:38 0
Son Dakika: Kuleli Askeri Lisesi Binasına Ne Olacağı Belli Oldu

Kuleli askeri lisesinin ne olacağı belli oldu.

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ilan edilen OHal kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Kulelli Askeri Lisesi kapatıldı. Kapatılan efsane okulun akıbeti hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen bilgilere göre Tarihi lise binasının yeniden eğitime açılacağı ve Milli Savunma Üniversitesi'nin bazı bölüm öğrencilerine okul olacağına yer verildi. 

Cumhuriyet'ten Barış Terkoğlu bugün kaleme aldığı yazısında Kuleli Askeri Lisesi'nin zaman zaman tartışma konusu olduğunu, lisenin ne olacağının sürekli gündemde olduğunu, bu konuda beklenen açıklamanın geldiğini yazdı. 

Arap sermayesine satıldığı iddiaları bir dönem gündem olan , ancak yalanlanan haber sonrası Bakan Akar, “Kuleli Askeri Lisesi binası Milli Savunma Bakanlığı’nın kullanımında, Milli Savunma Üniversitesi’nde eğitim gören askeri öğrencilerimize hizmet vermeye devam edecektir” demişti.

Gelen son dakika bilgilerine göre Milli Savunma Üniversitesi 2022 2023 eğitim öğretim yılında binada yabancı diller yüksekokulunun faaliyete geçeceğini bildirdi. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kuleli Yerleşkesi’nde hizmet verecek olan yabancı diller yüksekokulunda, harp okullarımızı kazanan öğrencilerimiz yabancı dil hazırlık sınıflarına devam edeceklerdir"

10 Ekim tarihinde Kuleli'de yerleşen açılış törenine MSÜ Rektörü Erhan Afyoncu katıldı. Açılış ile ilgili açıklama MSÜ resmi internet adresi üzerinden atıldı. TSK'dan da konu ile ilgili bir açıklama yapıldı ve binanın yeniden orduya kazandırılması için kamuoyunda beklentilerin olduğu, bu nedenle yabancı diller yüksekokulunun burada olacağına yer verildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç