Son Dakika: GSS Borçları Siliniyor İşte Genel Sağlık Sigortası Borç Sorgulama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: GSS Borçları Siliniyor İşte Genel Sağlık Sigortası Borç Sorgulama

Son dakika haberi: Borcu olan on binlerce kişiyi ilgilendiren son dakika açıklamasında GSS borçlarının silineceğine yer verildi.

Son Dakika 12 Haz 2022 19:53 6
Son Dakika: GSS Borçları Siliniyor İşte Genel Sağlık Sigortası Borç Sorgulama

Son dakika haberi: O borçlar silinecek.

Sağlık personellerinin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesini ön gören teklifte vatandaşlara borçları için de bir düzenlemenin yer aldığı görüldü. Edinilen son dakika bilgilerine göre vatandaşların Genel Sağlık Sigortası borçlarına düzenleme geleceği öğrenildi. sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara yapılan Genel Sağlık Sigortasının şartlarının kolaylaştırılacağına yer verildi. 

10 BİN LİRAYA KADAR

Konu ile ilgili yapılan açıklamada borçların 10 bin lirasına kadar olan kısmının silineceğine ve bu şekilde mağduriyetlerin giderileceği, icraya düşen dosya yükünün azaltılacağına yer verildi. 

GSS NEDİR?

Uzun adı Genel Sağlık Sigortası olan GSS, sigortası, sosyal güvencesi olmayan vatandaşların aylık belirli bir ücret ödemesi durumunda sağlık kuruluşlarındna faydalanmasını sağlayan sistemdir. 18 yaşını geçen ve öğrenci olmayan, sigortası olmayan kişiler otomatik olarak GSS'ye tabi oluyor. 

Sabah Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir'in , primini ödeyemediği için açılan 85 bin 947 dosya olduğunu ve bu dosyaların icralık olduğunu söyledi. Eldemir açıklamasında , Bağ Kurlu ya da sosyal güvencesi olmayan GSS primlerini de ödememiş, ihmal etmiş olan kişilerin 10 bin liraya kadar olan borçların silineceğini söyledi.

Eldemir yaptığı son dakika açıklamasında, "Bağ-Kur'lu ya da sosyal güvencesi olmayıp GSS konusunu ihmal etmiş olanlar var. 10 bin liraya kadar olan borçlar silinecek, bunun üzerinde olanların da yarısının ödenmesi durumunda geri kalan borçtan terkin edilecek. Hastaneye gelenler sağlık sigortası yok diye geri çevrilmiyor" dedi.

GSS BORCUNUZU SORGULAYIN

GSS borcu sorgulama işlemi internet üzerinden yapılmaktadır. Genel Sağlık Sigortası borcunuzu e devlet kapısı üzerinden sorgulayabilirsiz. Öte yandan vergi dairelerine giderek GSS borcunuz olup olmadığına da bakabilirsiniz. E Devlet kapısı üzerinden GSS borcunuzu aşağıdaki linkten sorgulayabilirsiniz.

Linke tıklayın ve açılan sayfada , KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA kısmına tıklayarak kimlik numaranız ve e Devlet şifrenizle girş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda GSS prim borcunuzu öğrenebilirsiniz.

Peki sizin ne kadar borcunuz var? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

KYK BORÇLARI VE DİĞER BORÇLAR DA SİLİNSİN

KYK borcu olan , devlete borcu olan vatandaşlar, bu borçların da silinmesini istiyor.  Konu ile ilgili açıklama geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nereye başvurup siliniyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3.121,55
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
698
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3000 TL GSS prim borcum var
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
KYK borçları da silinsin lütfen,eğer imkânımız bulunsaydı kendimiz seve seve öderdik fakat yok ki hanyy ,daha doğru dürüst bir iş imkânımız bile bulunmuyor. Son çare devlet erkanlarında 🙂🙄🙄🙄