Son Dakika: Elon Musk'tan Sonra Intel'den Bitcoin İçin Yeni Adım
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Elon Musk'tan Sonra Intel'den Bitcoin İçin Yeni Adım

Son dakika haberi: Dünyanın en büyük işlemci üretim şirketi İntel'den Bitcoin için yeni adım geldi. İşte gelen son bilgiler.

Kripto Paralar 11 Nisan 2022 13:28 0
Son Dakika: Elon Musk'tan Sonra Intel'den Bitcoin İçin Yeni Adım

Dünyanın en büyük işlemci üreticisi İntel'den Bitcoin için son dakika açıklaması geldi.


Teknolojinin geliştiği son dönemlerde paralar da dijital ortama taşındı. Bunun en büyük örneği ise Bitcoin ve diğer cinler oldu. Kripto paralar son dönemlerde ciddi oranda değer kazandı ve kazanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili gelen son dakika bilgilerine göre Intel’in CEO’su Pat Gelsinger, kripto paralar konusunda yeni bir adım atmaya hazırlandıklarını söyledi. “Bloomberg Studio 1.0” kanalında merak edilenleri cevaplayan Gelsinger, burada kripto paralarla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı ve Bitcoin hamlesinin yakın zamanda geleceği sinyalini verdi.


Bitcoin'in iklime zarar verdiğini ve kötü tasarlandığını daha önce söyleyen Gelsinger'e bu sözleri soruldu ve Gelsinger, Bitcoin'in bir evin günlük ihtiyacı olan elektriği tükettiğini, kullandıkça da iklim üzerinde kötü etkisi olduğunu söyledi. Gelsinger açıklamasında, " Bu iyi bir teknoloji olmadığı anlamına gelmez, ancak henüz onu iyi kullanmıyoruz. Ayrıca bunu söylediğimdeki kullanımların çoğu yasa dışıydı, değil mi? Hala düzenlenemedi. Bitcoin daha çok kullanıldıkça ulusların ve insanların geniş çapta kullandığı bir para birimi haline gelebilir." ifadelerini kullandı.


YENİ ENERJİ VERİMİ PROJESİ GELİYOR


Bu sorunlar nedeniyle yeni bir adım atmak zorunda olduklarını söyleyen Gelsinger, "Biz de Intel olarak teknolojiyi iyilik için bir güç olarak şekillendirmemiz gerektiğine derinden inanıyoruz. Bu yüzden yeni enerji verimli projeye imza attık.” ifadelerini kullandı.


Bitcoin madenciliğine yöneleceklerini söyleyen Gelsinger, "Blokzincir teknolojilerini geliştirme niyetimizi beyan ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Konu ile ilgili bir açıklama da Hızlandırılmış Bilgi İşlem Sistemleri ve Grafikleri (AXG) Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı Raja'dan geldi. Raja açıklamasında blokzincirler için enerji verimini hızlandıran bir yol haritası çizdiklerini söyledi ve " Intel, açık ve güvenli bir blok zinciri ekosistemini devreye sokacak ve teşvik edecek ve bu teknolojiyi sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde geliştirmeye yardımcı olacaktır.


Bazı blok zincirlerinin muazzam miktarda bilgi işlem gücü gerektirdiğinin farkındayız, bu da ne yazık ki muazzam miktarda enerji anlamına geliyor. Müşterilerimiz ölçeklenebilir ve sürdürülebilir çözümler istiyor, bu nedenle çabalarımızı ölçekte enerji açısından en verimli bilgi işlem teknolojilerini geliştirerek blok zincirin tam potansiyelini gerçekleştirmeye odaklıyoruz.” dedi.


ELON MUSK DA BU İŞE GİRDİ

Tesla ve Space X'in Ceo'su , son olarak Twitter'ın en büyük pay ortağı olan Elon Musk, Bitcoin madenciliği işine gireceğini açıkladı. Teksas'ta bir tesis kuran Musk'ın güneş panelleri ile elektrik üreteceği ve bu enerji ile kripto para madenciliği yapacağı öğrenildi.


BİTCOİN'DE YENİ TAHMİN

Kripto paralarda son günlerde düşüş yaşanıyor. Bitcoin az önce düşüşünü hızlandırdı ve 41 bin 530 dolar seviyesine kadar geriledi. Ethereum Bitcoin'den daha fazla düştü. Gelen son verilere göre Ethereum 3 bin 76 dolara kadar geldi. Düşüşün nedeni için TIKLAYIN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç