Son Dakika: Dolar Düştü Gram Altın Yükseldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Dolar Düştü Gram Altın Yükseldi

Son dakika haberi: Dolar kurunda dünden bu yana düşüş görülürken gram altın fiyatında da yükseliş görüldü.

Altın 19 Mayıs 2022 19:17 0
Son Dakika: Dolar Düştü Gram Altın Yükseldi

Dolar düştü altın sert yükseldi.

Türkiye'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle piyasalar kapalı. Dünyada ise piyasalar işlemlere devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kuru düne göre 10 kuruş düşerken gram altın düne göre 18 liralık yükseliş gösterdi.

DOLAR KURU NE KADAR OLDU?

Dün 16 lira seviyesine kadar yükselen ve 15,97 TL ile son ayların en yüksek seviyesine kadar yükselen dolar kuru bugün bir miktar düştü. Öğle saatlerinde 15.81 TL'ye kadar gerileyen dolar kuru, daha sonra yeniden yükselişe geçti. ABD'de piyasaların açıldığı son saatlerde yükselişe geçen dolar kuru , şu sıralar 15.86 TL seviyesinden işlem görüyor. 

İşte dolar kurunda son saatlerden bu yana yaşanan değişimin grafiği:

EURO KURU KAÇ TL?

Euro kurunda da yükseliş devam ediyor. Dün 16.29 TL seviyesinde olan Euro kuru 16 lira 83 kuruş seviyesine kadar yükseldi. 

GRAM ALTINDA DEĞİŞİM

Gram altın fiyatları dündne bu yana yükselişe geçti. Dün 921 lira seviyesinde seyreden gram altın bugün yükselişe geçti ve 939 liraya kadar geldi.

İşte gram altın fiyatında yaşanan değişim:

FED ETKİSİ

Önceki gün Fed tarafından bir açıklama yapıldı ve yüksek gelen enflasyon nedeniyle faiz artırımlarının devam edeceği, enflasyona karşı tüm adımların atılacağına yer verildi. Dolarda yaşanan yükselişin nedeni bu olarak açıklandı. 

Haberdeki bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç