Son Dakika: Ankara Merkezli 12 Şehirde Memurlara FETÖ Operasyonu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Ankara Merkezli 12 Şehirde Memurlara FETÖ Operasyonu

Son dakika haberi: Ankara'da FETÖ operasyonu düzenlendi. Yarısı görevde yarısı ihraç olan kamu personellerine yönelik FETÖ gözaltısı yapıldı.

Yerel Haberler 24 Haz 2022 08:48 0
Son Dakika: Ankara Merkezli 12 Şehirde Memurlara FETÖ Operasyonu

Son dakika haberi: Ankara'dan gelen son dakika bilgisinde FETÖ'ye yönelik operasyon düzenlendiği öğrenildi. 

Ankara'dan bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre 15 Temmuz sonrası başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında birçok kişi hakkında yakalam kararı verildiği öğrenildi. 

Tanık ifadeleri , devam eden soruşturmalardan edinilen veriler, ihbarlar ve ankesörler, ardışık ve periyodik aramalar ile diğer incelemeler sonucu birçok kişi tespit edildi. Mahrem İmamlar ile operasyonel GSM hatları üzerinden iletişim kurduğu öğrenilen ve FETÖ üyeliği ile iltisaklı olduğu bildirilen 30 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan kişilerin 15 'inin kamudan daha önce yayımlanan KHK'larla ihraç edildiği, 15'inin halen görevde olduğu öğrenildi. Ankara merkezli 12 ilde eş zamanlı şekilde operasyon için düğmeye basıldı. 

Operasyon için düğmeye basılması sonrası 12 şehirde polis ekipleri, düzenlenen adreslere eş zamanlı şekilde baskınlar düzenledi ve hakkında yakalama kararı verilen kişileri gözaltına almaya başladı. 

Gelen bilgilere göre hakkında yakalama kararı verilen 30 kişiden 25'inin gözaltına alındığı öğrenilirken diğer 5 kişinin ise yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Gözaltına alınan kişiler sağlık kontrolündne geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

ADANA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik davada yargılanan tutuksuz 5 sanıktan 3'ü, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç