Son Dakika: AK Parti'den Asgari Ücret Zammında Sevindiren Açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: AK Parti'den Asgari Ücret Zammında Sevindiren Açıklama

Son dakika haberi: 2023 yılı asgari ücret zammı hakkında açıklama geldi. İşte açıklama.

Ekonomi 9 Kasım 2022 11:20 0
Son Dakika: AK Parti'den Asgari Ücret Zammında Sevindiren Açıklama

Hükümetten sevindiren asgari ücret açıklaması.

Habertürk canlı yayınına katılan AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücret düzenlemesine değindi. Kurtulmuş yaptığı açıklamada asgari ücrete 2023 zammı gelmeden  bazı işverenlerin zam yaptığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Fiyat söylemem. Ama kural söylüyorum. Vatandaşımızı enflasyonu ezdirmeyeceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık'ta toplanacak. Bu tür rakamların telaffuz edilmesi aslında vatandaşımıza haksızlık. Bu zor süreçte vatandaşlarımızın beklentilerinin altında adım atılmadı. Kimse de bol keseden rakamları telaffuz etmesin. Bütçe disiplini içerisinde vatandaşlarımızın alım gücünü yukarı çekecek bir çalışma olacak. İşsizlik oranı 9,8'lere düştü. Duyarlı işverenlerimizi tebrik ediyoruz. Aşırı fiyatlanma döneminde hep beraber sorumluluk içinde hareket eden iş dünyasının olduğunu söylemek isterim. Hatta asgari ücret açıklamasından önce kendi çalışanların ücretini artıran işverenlerimiz oldu. Sonuçta işsizlik oranları aşağıya indi. EYT ile ilgili Çalışma Bakanlığımız çalışmayı yapıyor. Kapsamı Çalışma Bakanlığımızın yaptığı çalışmalarla ortaya çıkacaktır"

ANKET BAŞLATILACAK

Asgari ücret zammı için son dakika açıklaması geldi ve Çalışma Bakanlığı , asgari ücret için anket başlatılacağını söyledi.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANIYOR

Asgari ücret tespit komisyonu Aralık ayının ilk haftasında toplanacak ve 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret belirlenecek. 4 toplantıdan sonra asgari ücret 27-28 Aralık'ta açıklanacak. Asgari ücret açıklanınca haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç