Şok Açıklama: Dolar 4 TL, Gram Altın 150 TL Birden Düşebilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Şok Açıklama: Dolar 4 TL, Gram Altın 150 TL Birden Düşebilir

Son dakika haberi: Dolar kuru ile altın fiyatında olası bir sert düşüş hakkında son dakika açıklaması yapıldı.

Döviz 24 Mayıs 2022 18:22 2
Şok Açıklama: Dolar 4 TL, Gram Altın 150 TL Birden Düşebilir

DOLAR KURUNDA FLAŞ AÇIKLAMA GELDİ: 4 LİRA DÜŞEBİLİR.

Gün içinde sert yükselen dolar kurunda bir miktar gerileme yaşandı. Sabah saatlerinde güne 15.98 TL'den başlayan dolar kuru öğle saatlerinde 16.15 TL seviyesine kadar yükseldi. 

ÖĞLEDEN SONRA SINIRLI DÜŞÜŞ YAŞANDI

Öğle saatlerinden sonra dolar kurunda bir miktar düşüş yaşandı. Son verilere göre dolar kuru 16.07 TL seviyesinden işlem görüyor. Euro kurunda da yükseliş oldu ve 1 Euro kuru 17 lira 25 kuruş seviyesine kadar yükseldi. 

"DOLAR 4 TL DÜŞEBİLİR"

Ünlü ekonomist Turhan Bozkurt bir son dakika açıklamasında bulundu. Bozkurt yaptığı açıklamada Aralık ayında Kur Korumalı MEvduat hesapları ile düşürülen dolar kuruna yeni bir müdahale geleceğini söyledi. Enfalsyon endeksli devlet tahvilinin gündemde olduğunu söyleyen Bozkurt, süper bononun gündeme gelebileceğini söyledi. Bozkurt açıklamasında süper bononun gelmesi ile birlikte doların 2 lira birden düşeebileceğini söyledi.

Türkiye'de piyasalar kapandıktan sonra söz konusu açıklamanın gelmesinin ardından doların 4 TL düşeceği bildirildi.

KKM KAPANIŞTAN SONRA AÇIKLANDI

Aralık ayında dolar 18 lirayı aşmış ve KKM hesapları devreye alınmıştı. Ancak bu açıklama , akşam gelmiş ve Türkiye'de o saatlerde piyasalar kapalıydı. Süper Bono ya da enfalsyon endeksli tahvilin de piyasalar kapandıktan sonra gelebileceği bildirildi. 

DOLAR 12 LİRAYA DÜŞER DEDİLER

Ekonomistler yaptıkları açıklamada süper bono ile doların 4 lira düşebileceğini söylüyor.

PEKİ NEDİ BU SÜPER BONO ?

Süper Bono basit hali ile anlatmak gerekirse devletin yüksek faizle tahvil satmasıdır. Bir kişi, dövizdeki altındaki parasını tahvile yüksek faizle yatırabilecek. Bu da döviz hesaplarından çıkılıp TL'ye geçilmesi ve TL'nin değer kazanması anlamına geliyor. 

GRAM ALTIN 100 LİRA DÜŞEBİLİR

Ekonomistler dolar kurunun 4 lira düşmesi ile birlikte gram altında da 100-150 liralık düşüş olabileceğini söyledi. Gram altın şu sıralar 965 TL seviyesinden piyasalarda ilem görüyor.

Bazı ekonomistler, seçim öncesi süper bono ile dolar kurunun düşürülmesi planının olabileceğini söylerken bazı ekonomistler süper bononun gelmesini beklemediklerini söylüyor

Not: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Her kafadan bir yorum geliyor bence rastgele sallıyorlar ya tutarsa ben demiştim diyecekler böyle bozuk güven olmadığı ekonomik ortamda beslenmeye çalışıyorlar gerçekler ortada görmemek için kör olmaya gerek yok Rabbim akibetimizi hayır eylesin inşallah
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
😁😂😂