Satılık ve Kiralık Ev Fiyatları Düşecek: Bakan Yeni Projeyi Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Satılık ve Kiralık Ev Fiyatları Düşecek: Bakan Yeni Projeyi Açıkladı

Son dakika haberi: Konut fiyatları ve ev kira fiyatlarını düşürecek yeni proje Bakan Kurum tarafından açıklandı.

Emlak 19 Mayıs 2022 00:49 6
Satılık ve Kiralık Ev Fiyatları Düşecek: Bakan Yeni Projeyi Açıkladı

Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konut fiyatları ve kiraları düşürecek yeni projenin geleceğini söyledi.

Konut fiyatlarının ve kiralarını düşürecek proje geliyor. Bakan Kurum açıklamasında şunları söyledi:

"KONUT VE KİRA FİYATLARI DÜŞÜRÜLECEK

Konutların fiyatları ve kiralarının düşürülmesi için çalışmaların başlatıldığını söyleyen Bakan Kurum, "Konut ve kira fiyatlarının artışını takip ediyoruz. 0.99 oranı ile 2 milyon liraya kadar ev alabilen vatandaşlar kredi çekebilecek. Burada fahiş fiyat artışlarını bire bir takip ediyoruz. Bunun dışpında yine kentsel dönüşümle , yarım kalmış firmalara da destek paketi açıklandı. Bu noktada kira üzerinde de Adalet Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı çalışıyor. Buraya gelmeden önce Maliye Bakanlığı ile ilgili bakanlı kve kurumlarla vatandaşların daha uygun şartlarda konut alması için belediyelerimizle bir proje daha gerçekleştireceğiz. Bu npktada da yereldeki talepleri alarak. Burada konut fiyatları neden arttı. Onu bulacağız. Pandemi nedeniyle tüm dünyada tedarik zinciri bozuldu görülmemiş enflasyonlar görüldü. 

Konut maliyetleri arttı. Maliyetler düşürecek. Hem sektöre hem vatandaşın konutu daha ucuza yapması için yeni proje açıklayacak." ifadelerini kullandı ve kiraların, ev fiyatların düşürüleceğini söyledi. 

Maliyetlerin artması , Türkiye'de değil dünayda yaşanan tedarik sıkıntısı. Ham madde bulamıyorsunuz. Normale girmesi ile birlikte hammadde fiyatları azalacak. Azalması ile birlikte maliyetlerimiz düşecek. Biz de hesabı ibliyoruz. Alt gelir grubu vatandaşın ev sahibi olması için ne yapmak gerektiğini biliyoruz.

Ev fiyatları normalleşecek. İnşallah biz normalleşmesi adına da devlet olarak her türlü müdahaleyi yapacağız. Fiyat takibini dahi takip edeceğiz. Bundan sonraki süreçte maliyetlerin indirilmesi için her türlü katkıyı sağlayacağız. Destek vereceğiz. 

Vergileri düşüreceğiz, KDV muafiyeti getireceğiz. Vatandaşlara uygun fiyatlı ev satışlarının önü açılacak."

Sizce bunlar ev fiyatlarını ve kiraları düşürür mü? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
HAYIR DÜŞÜRMEZ DEMİR ÇİMENTO FİYATLARİNİ İNDİRİRSİN İŞLEM TAM OLUR BİRDE KENDİ ARSASINA EV YAPACAK OLANLARADA O FAizli konut kredisi kulağa imkanı veririsin o da konut acını kapatır bu şekildedir düşür yoksa HAYEL Dİ DERLER
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
T
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Faız indirmek cozum tamam guzel de sen faizi ındırıyosun 300 lıralık ev 450 oluyo garıban daha cok ezılıyo almayı bırakın hayalini bile kurmuyorum umudum yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
0.90 çok fazla. 0.50 olmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evet sayın Cumhurbaşkanım sayin bakanlarım ev fiyatlarının bir an önce düsmesi istiyoruz insanlar ev alalım diye gidiyor 0.99 kredi ile ne yazıkki mutaitler vergiden kaçmak için 600 milyar olan eve 350 milyarlık fatura kesiyor tapuyu bankaya koyup kredi çekemiyor yada evler iki katı malesef böyle olunca insanlar çok madur oluyor ve cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu 0. 99 dan faydalanamıyor sağolsun sayin cumhurbaşkanımız Bizler icin güzel şeyler yapıyor fakat muaitler fırsatçılık yapıyor hemen malzemeler iki katı oldu diyor inşallah en yakın zamanda sayın Cumhurbaşkanımız dan ev fiyatlarıyla ilgili bi açıklama bekliyoruz saygılarımla