Vakıfbank'tan 900.000 TL Konut Kredisi! İşte Maliyet Tablosu!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vakıfbank'tan 900.000 TL Konut Kredisi! İşte Maliyet Tablosu!

Kredi kullanarak ev satın almak isteyen vatandaşlar, en uygun faiz oranını araştırmaya devam ediyor! İşte Vakıfbank'ın konut kredisi kampanyası ve detaylar...

Kredi 7 Mayıs 2024 0
Vakıfbank'tan 900.000 TL Konut Kredisi! İşte Maliyet Tablosu!

Türkiye'de ev sahibi olmak için çok ciddi bir bütçenin gözden çıkarılması gerekiyor. Bu bütçenin de bir anda ortaya konulamayacak olmasından dolayı insanlar konut kredilerine yöneliyorlar. tasarruflarını bir araya toplayanlar eksik kalan kısım için konut kredisi çekip ev satın alabiliyorlar. Bundan dolayı konut kredisi için yüksek bir talep gösteriliyor. Konut kredisi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı bu yüksek talebin konut kredisi kullanımına dönüşümü çok yavaş oluyor.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ KAMPANYASI!

Konut kredisi çekecek olanların akıllarına gelen ilk bankalar kamu bankaları oluyor. Bunun geçmişten gelen bir nedeni bulunuyor. Kamu bankaları esasında kar odaklı bankalar değiller. Devlet bu bankalar üzerinden bazı sektörleri destekleyerek bu sektörlerin gelişimini sağlıyordu. Konut kredileri de konut sektörüne destek vermek için düşük faizle kamu bankaları tarafından veriliyordu. Bu şekilde konut sektörünün 250 alt sektörü desteklenirken vatandaşlar da uygun kredi maliyeti ile ev sahibi olabiliyordular.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 3 milyon lirayı geçti - Dünya Gazetesi

Kamu bankalarının uygulamış oldukları konut kredisi politikaları ekonomideki bozulmaların ardından son buldu. Bizzat ekonomi yönetimi kredi kullanımını azaltarak ekonomiyi soğutmayı ve bu şekilde de enflasyonu düşürmeyi hedefledi. Buna dair politikalar uygulamaya geçerken konut kredilerinde de kamu bankaları maliyetleri olağan seviyeye çektiler. Vakıfbank da bugün bu çerçevede belirlediği konut kredisi faizi ile vatandaşlara konut finansmanı veriyor.

Temmuz'da gayrimenkul satışları yüzde 32 arttı

Vakıfbank müşterileri 120 aya kadar vade ile konut kredisi kullanma imkanına sahipler. 10 yıllık vade ile verilen bu kredi ile beraber müşteriler aradıkları finansmana erişebiliyorlar. Bu kredi için uygulanan faiz oranı ise yüzde 3,79 olarak açıklandı. Konut kredisi çekmek için Vakıfbank'a başvuru yapanlar bu maliyetler ile kredilerini çekip ev sahibi olma yolunda büyük bir imkan bulabiliyorlar.

900.000 TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Vakıfbank'tan konut kredisi çekecek olanların kredi maliyetleri aylık yüzde 3,79 oranında faiz ile hesaplanıyor. 120 ay vadeli 900 Bin TL konut kredisi bu bankadan aylık 34.507 TL taksitle çekilebiliyor. Kullanılan 900 Bin TL kredinin 10 yıllık toplam maliyeti ise 4,1 Milyon TL'yi buluyor.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç