Kriptoya yüzde 5 vergi mi gelecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kriptoya yüzde 5 vergi mi gelecek?

Kripto paralara vergi gelecek mi? Vergi ne zaman gelecek? Yüzde 5 vergi ne zaman olacak? İşte son dakika bilgileri.

Kripto Paralar 7 Mayıs 2024 0
Kriptoya yüzde 5 vergi mi gelecek?

Kriptoya vergi yüzde 5 mi olacak? Bitcoin alanlar ne kadar vergi verecek?

Kripto paralarla ilgili son dakika haberi geldi. Gelen haberde kripto para düzenlemesi kapsamıda coin alımı satımında devlet vergisi geleceği bildirildi.

Kripto parada kazanılan paraların yurt dışına götürülmesinin önüne geçilmesi kapsamında yapılacak düzenleme ile kripto paralara 2 yeni vergi geleceği açıklandı. Söz konusu vergilerden birinin BSMW olacağı bildirilirken diğer verginin ise stopaj olacağı açıklandı.

Stopaj'ın düşük miktarda olacağı belirtiliyorken BSMW ile ilgili son dakika haberi geldi.

Gelen iddiada BSMW'nin yüzde 5 seviyesinde olacağı belirtildi. Bu vergi iddiası sosyal medyayı karıştırdı. İddialar ortalığı karıştırırken kripto para alımı satımı yapan vatandaşlar, bu verginin gerçek olup olmadığını merak ediyor.

YÜZDE 5 ÇOK DEĞİL Mİ?

Borsada BSMW yüzde 0.19 civarında uygulanmaktadır. Bu daha önce çok daha düşük seviyelerde iken pandemi sonrası yükseltilmişti. Yine de kabul edilebilir seviyede. Ancak kriptoya yüzde 5 vergi iddiası çok da gerçekçi değil gibi duruyor.

Zira 100 bin liralık kripto para satışında 5 bin lira vergi anlamına gelmektedir. 100 bin lirası olan ne kazanacak da 5 bin lira vergi verecek?

Sizce vergi yüzde kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Kripto para yasası önümüzdeki günlerde meclis gündemine gelecek. Düzenleme Mayıs sonunda meclise geldiğinde bildirimle haberdar olmak için Finans7 mobil UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç