Şahap Kavcıoğlu'ndan 'Dijital Para' Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Şahap Kavcıoğlu'ndan 'Dijital Para' Açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu'dan dijtital para açıklaması geldi.

Kripto Paralar 26 Eylül 2022 15:58 0
Şahap Kavcıoğlu'ndan 'Dijital Para' Açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu'dan dijtital para açıklaması geldi. Peki dijital para çıkacak mı? İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından dijital para çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.Bu kapsamda dijital para çıkacak mı çıkmayacak mı merak konusu oldu.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bugün İslam Birliği Teşkilatı (İİT), Merkez Bankaları Forumu Toplantısı'nda açılış konuşması yaptı. Buna göre ise Kavcıoğlu'nun konuşmasında ülkeler arası milli para birimlerinin kullanımının önemine ve dijital para çalışmalarına dikkat çekti.

Şahap Kavcıoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

DİJİTAL PARA AÇIKLAMASI

"Ülkeler arası ticarette milli para birimlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve merkez bankası dijital paralarının kullanım olanakları üzerinde çalışılması bu konuda dikkate alınması gereken iki önemli husustur.

İİT çatısı altında, farklı yapıda ekonomilerden oluşan zengin bir topluluğa sahibiz. Ülkelerimiz arasındaki bu çeşitliliği, İİT bünyesinde daha yakın iş birlikleri kurarak fırsata çevirebiliriz. Ülkelerimiz arasında daha entegre bir finansal sistemin inşa edilmesi, kazan-kazan prensibi doğrultusunda daha verimli sermaye dağılımına olanak sağlayacaktır."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç